Denizli ve Türkiye tarihine geçen bir yerel seçimden çıktık. Yıllar sonra Denizli ilk defa kırmızıya döndü. Seçimden önce Osman Zolan’ı, gerçekleştiremediği vaatlerle vuran birinin, en dikkat etmesi gereken hususun, verilen sözlerin tutulması olmalıdır. Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun verdiği vaatleri incelediğimde çok büyük bir şey olmamasına rağmen, verdiği tarihten dolayı, “10 Nisan’da emeklilere iki kat promosyon” sözü oldu.  Yaklaşık 7 gün sonra ilk vaadini gerçekleştiremezse eğer, kıracağı güven sayısı oldukça yüksek olacak.

Belediye meclis çoğunluğunu da elinde bulunduran Cumhuriyet Halk Partisi’nin Denizli’de çok büyük işler başaracağını düşünen, büyük bir kesim var. Vatandaş artık sorunların çözülmesi, yaşamlarını refah içinde sürdürmek için parti bakmaksızın, verilen güvene bakıyor. Merkezefendi Belediyesi’nde de Şeniz Doğan’a verilen oyların artmasının en büyük sebeplerinden birinin bu olduğunu düşünüyorum. Yapılan onca karalama kampanyasından sonra, vatandaşın gözünde kesinlikle kötü duruma düşüremediler. Özellikle AK Parti tarafından son 3 günde yayınlanan videolar, Şeniz Doğan’a büyük zarar verebilirdi. Sağlanan güven bu karalama videolarının önüne kalkan oldu.

Güvenin kırılmasının en kolay tarafı, karalamalarla değil, gelen kişinin verdiği sözleri tutmamasıdır. Halkın Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu seçmesinin en temel sebeplerinde de bu yatıyor olmalı. Zamanında verilen sözlerin tutulmadığını gören vatandaş, başka birinin gelip sorunları çözmesini istiyor. Belediyecilik parti meselesi değil, vatandaşın ihtiyaçlarını karşılama meselesi…

Sektöre yeni atılmamın da verdiği özgüvenle, Çavuşoğlu’nun verdiği vaatleri çok yakından takip edeceğim. Verilen sözler tutulacak mı? 10 Nisan’da promosyonlar için bir hareket görebilecek miyiz?

Umarım başkanlık koltuğuna oturan her kişi, makamın hakkını vermek için elinden geleni yapar. Vatandaşın sesi olarak biz gazeteciler, yapılmayanı, yanlış yapılanı, yapılanı ve güzel yapılanı yazmakla görevliyiz. Tek temennim Denizli için, güzel projelerin, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığı haberlerini yapmak. Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na görevinde başarılar diliyorum.