Arpacı, "Ülkemizin temel değerlerinden olan Atatürk görsellerinin ve İstiklal Marşı'nın bir futbol müsabakasında yasaklanması kabul edilemez bir durumdur. Bu yasağın getirilmiş olması hem sporun evrenselliğine aykırıdır hem de ülkemizin değerlerine saygısızlıktır" ifadelerini kullandı.

Ayakkabı Boyacılığı ile Düğün Yapmış! Şimdiyse Ev Geçindiremiyor! Ayakkabı Boyacılığı ile Düğün Yapmış! Şimdiyse Ev Geçindiremiyor!

Fenerbahçe ve Galatasaray gibi köklü kulüplerin Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da oynanmasına yönelik kararı eleştiren Arpacı, "Maçın bu şekilde bir ülkede yapılmasını sağlayan karar alıcıları da kınıyorum. Ülkemizin kurucusu olan Atatürk ve milli değerlerimize yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyor ve bu yasağa karşı duruş sergileyen kulüplerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Arpacı ayrıca, milli ve manevi değerlerin spor müsabakalarında yasaklanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu tür durumların futbolun evrensel diline ve Fair-Play ruhuna aykırı olduğunu vurguladı.

Editör: Haber Merkezi