Şehrazat dizisi ekibi çekimlerini Denizli’de tüm hızıyla sürdürüyor.  

Geçtiğimiz günlerde ekibe, Denizli’de bulunan şehitlikte çekilen sahne sonrası şehit ailelerinden tepki gelmişti. Olay, basında geniş yer bulmuştu. O çekimlerin detaylarını Yapım Koordinatörü Aydın Ermiş genccivrilgazetesi.com’dan Kardelen Başol ve Durmuş Özke’ye anlattı. 

  

Denizli’de basına yansıyan haberler sonrasında 25 şehit ailesini ziyaret ettiğini söyleyen Ermiş, hiçbir aileden kötü tepki almadıklarını belirtti. Şikayetçi olan 2 şehit ailesini de sette ağırladıklarını ve “Gelin annemizin de elini öpün” diyerek davet aldıklarını belirten Ermiş, bu 2 şehit ailesinin kendilerinden şikayetçi olduğunu açıkladı. Bu durumun kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. 

  Şehrazat Dizisine Şehitlik Tepkisi Gelmişti1

Altında kritik saatler: İslam Memiş artık son gün diye duyurdu Altında kritik saatler: İslam Memiş artık son gün diye duyurdu

Aydın Ermiş, “Setin işleyişi dolayısıyla kalabalık insanları ürküttü. Yoksa biz bunların izinlerini Denizli Valiliği’nden aldık. Hikayemiz gereği bir şehit mezarı çekmemiz lazımdı ama ‘oradaki şehitlere zarar veriliyor’ gibi bir algı oluştu. Biz, bir iki aileyi sette ağırladık, kendileri de ‘oğullarımızın mezarı görünsün’ istediler. Ama basına yansıyan, ‘kırmışlar, karton kapatmışlar...’ oldu. İşin aslı böyle değil. Sonuçta biz hayali bir iş yapıyoruz, hayali işin gerçeklik payını arayamazsın. Bizim işimizin %80’i hayal” dedi. 

  

“Bizi Denizli’de Kıran Tek Nokta Bu Oldu” 

“Şehit aileleriyle tek tek görüştüm, kimse karşı değildi” diyen Aydın Ermiş “Sadece daha öncesinden izinler alınırken ailelere haber verilmemesi sorun olmuş. Hassas bir durum olduğu için şehit aileleri ‘bizi neden bilgilendirmeyip hiçe saydılar’ algısı ile hareket etmişti. Bana bir telefon geliyor, direkt yanlarına gidiyorum. Orada çekilen şey ne bilmedikleri için yanlış düşünmüşler. Zaten olmayacak bir durum olsa valilik izin çıkarmaz. Bizi Denizli’de kıran tek nokta bu oldu. Biz orada çok güzel bir sahne çektik ama dizide maalesef yayınlayamayacağız. Aslında vermek istediğimiz duyguyu burada tam olarak almıştık. Orayı çekim öncesinde ayrıca temizlettim. Her gittiğim yerde börekler açıyorlar. Oğlum karalayacak bir şey olmasın yeter diyorlar” dedi. 

  

“Hangi Belediyeden Aldın İzni Diye Soruluyor” 

Belediyenin el değiştirmesi nedeniyle böyle bir talihsizlik yaşadıklarını söyleyen Ermiş, “Biz izin için belge vermişiz, yerel seçim girmiş araya, belediye değişmiş, süreçte beklenilen izin çıkmış, bu seferde hangi belediyeden aldın izni diye soruluyor. Biz burada bir yara aldık aslında. Bunun olmasını istemezdik. Bize, şehit ailelerine tek tek ulaşın denseydi inanın 140 aileye de ulaşırdım. Derdimizi anlatırdık. Ama o iki aileyi de biz sette ağırladık ‘gelin annenizin elini de öpün’ diyerek konuşan kişi bizi şikayet etti. Bu bizim zorumuza gitti. Bizim iznimiz var sonuçta, şikayet noktası bir şey çıkarmaz, en fazla yayınlanmaz sahne ama bizim bir günümüz 150 kişinin emeği gitti” şeklinde konuştu.

Editör: Kardelen Başol