Atatürk'ün Büyük Ege Gezisi kapsamında yoğun bir programı vardı. Şehir şehir Ege'yi gezerek, cumhuriyetin etkilerini yerinde incelemek için düzenlediği bu gezilerde sıra Denizli'nindi. 

4 Şubat 1931'de Denizli'ye ayak basan Mustafa Kemal, etkileri yerinde incelemeye başlar. Yöre halkı ve yerel yöneticiler tarafından birçok yere davet edilen Atatürk, Güney Şelalesi'ne de yönlendirilir. 

Sosyal Medya Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Alkol Kararını Konuşuyor Sosyal Medya Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Alkol Kararını Konuşuyor

Ataturkun Ruhu Denizliyi Ziyarete Geliyor

Davete icabet etmeyi çok isteyen ama sıkışık programı ve yoğun işleri sebebi ile Güney Şelaleleri'ne gidemeyen Atatürk, "Bir gün gelecek şelale ve çevresi çok güzel bir yer olacak, herkes orayı görebilmek için can atacak!" der. 

Ataturkun Ruhu Denizliyi Ziyarete Geliyor1

Herkesin içinde ukde kalan bu ziyaret hafızalarda ve tarihte yerini alır. Atatürk bu sözü söyledikten sonra ise Güney Şelaleleri'nde bir silüet belirmeye başlar. Her Nisan ayı ortasında şelalede binlerce insan Atatürk silüetini birbirine gösterir olur. 

Denizli halkından bu ilginç olayı gören herkes “Atatürk o zaman gelemedi ama ruhu her sene Güney Şelalesini ziyaret eder" şeklinde yorumlar yapar. 

Ataturkun Ruhu Denizliyi Ziyarete Geliyor6

Editör: Kardelen Başol