2004 yılından bu yana ayakkabı boyacılığı yaparak ev geçindiren, 12 yıldır Denizli Köseoğlu Çarşısı’nda, aynı yerde her gün sandık açarak evini geçindirmeye çalışan Mehmet Ertuna, artık ayakkabı boyacılığının öldüğünü dile getirdi.  

Ayakkabi Boyaciligi Ile Dugun Yapmis Simdiyse Ev Gecindiremiyor

Başkan Çavuşoğlu Açıkladı! Çivril GES’te 701 Milyon 978 Bin Lira Faiz Ödemesi Başkan Çavuşoğlu Açıkladı! Çivril GES’te 701 Milyon 978 Bin Lira Faiz Ödemesi

Bez Ayakkabı Çıktı İşler Bozuldu! 

Engelli maaşı olmasa geçinemeyeceğini dile getiren Ertuna, ”Bu işe ilk başladığımda millet sıraya giriyordu. O zamandan kazandığım para ile kızımı gelin ettim, ev aldım. Şimdi nerede? Evin masrafını çıkaramıyorum, eskisi gibi iş kalmadı. Bez ve spor ayakkabı çıktı, işler bozuldu” dedi.  

Ayakkabi Boyaciligi Ile Dugun Yapmis Simdiyse Ev Gecindiremiyor2

Bizi Öldürdüler! 

Yıllardır yaptığı mesleğinden dün 40 TL, bugün ise 50 TL kazandığını açıklayarak “Bu gidişle mesleği bıraktıracaklar” diyen ayakkabı boyacısı, “TOKİ’den ev aldım, borcunu bile ödeyemiyorum. Evin masrafını çıkaramıyorum. İş yok ki, herkes spor ayakkabı ya da bez ayakkabı ile geziyor. 20 yıllık mesleğimi bırakıp bu yaşta hurdacılık yapacağım bu gidişle” diyerek mesleği bırakma noktasına gelişini anlattı.  

Ertuna, “Boyanacak ayakkabıyı giyen asıl kesim yaşlılar. Gençler farklı model giyiyor ama yaşlılar da üç kuruş emekli maaşı ile nasıl ayakkabı boyatsın? Evi mi geçindirsin, ayakkabı mı boyatsın? Hem emeklinin hem benim canım yanıyor. Bakırcıyı öldürdüler, kalaycıyı öldürdüler, bizi de öldürdüler!” diyerek dert yandı.  

Ayakkabi Boyaciligi Ile Dugun Yapmis Simdiyse Ev Gecindiremiyor4

Editör: Durmuş Özke