31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sona erdi. Çıkan seçim sonuçlarında tüm ülkede sonuçları değiştiren parti, Yeniden Refah Partisi (YRP) oldu. Ülke genelinde Ak Parti oyları YRP’ye doğru yöneldi. Bu yönelmenin sonucu her şehrin seçim grafiğinde dikkat çekerken, en net örneklerden birisi Denizli’nin Çivril ilçesinde yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çivril Belediye Başkan Adayı Semih Dere, yüzde 37.36 oran ile 13.738 oy aldı. Ak Parti Çivril Belediye Başkan Adayı Gürcan Güven yüzde 29.27 oran ile 10.763 oy aldı. Yeniden Refah Partisi Çivril Belediye Başkan Adayı Niyazi Vural yüzde 20.60 oran ile 7.578 oy aldı.

Yeniden Refah’ın Başarısı Semih Dere’ye Yaradı 2

Özgür Özel’den Ali Rıza Ertemur Ziyareti! Özgür Özel’den Ali Rıza Ertemur Ziyareti!

Bu veriler sonucunda, aynı temelden gelen Yeniden Refah Partisi ve Ak Parti ortak aday çıkarsaydı seçimi alabilirdi. İki parti arasındaki çekişme CHP’ye yaradı ve Semih Dere aradan sıyrılarak Çivril Belediye Başkanı oldu. Muhafazakar oyların bölünmesi, Ak Parti’ye oy veren vatandaşların bir alternatife sahip olması seçim sonucunu değiştirdi. Ak Parti’ye oy veren vatandaşların tepkisini alternatif adaya vererek göstermesi ayrıca Çivril halkı tarafından Niyazi Vural’ın sevilmesi bu seçim sonucunu görmemize neden oldu.

Yeniden Refah Partisi Beyağaç’ta Galip Geldi

Yeniden Refah Partisi aynı zamanda Denizli’de en yüksek başarısını Beyağaç ilçesinde gösterdi. Bu seçimler, bazı durumlarda adayın partiden önce geldiğini ve vatandaşların Ak Parti’ye tepki gösterdiğini kanıtladı.

Editör: Durmuş Özke