Olay, Aydın’ın Didim İlçesi, Akbük Koyu açıklarında meydana geldi. Denizlili genç iş adamı Yasin Cinkaya, dün balık tutmak için Ege Denizine açılmıştı. Eve dönmeyen genç iş adamının teknesi bu sabah 09:55'te jandarma tarafından Akbük Koyu’nda bulunarak sahile çekildi. Yasin Cinkaya'nın teknede olmadığı, teknenin başıboş bir halde bulunduğu bilgisi sahil güvenliğe bildirildi. Teknede yapılan incelemede Yasin Cinkaya'nın telefonu bulundu.

Cinkaya için sahil güvenlik ve jandarma arama kurtarma ekipleri Akbük koyu açıklarında çalışmalara başladı. Cinkaya'nın ailesi sahil güvenlikte mutlu bir haber bekliyor.

Didim Kaymakamından Açıklama

Didim Kaymakamı Can Kazım Kurucu'nın verdiği bilgiye göre, havadan helikopter ve İHA, denizden Sahil Güvenlik ekiplerinin araması sürüyor. Kaymakam Kurucu, şuana kadar Yasin Cİnkaya'ya ulaşılmadığını açıkladı.

Bölgedeki Balıkçılar “Cinkaya’nın Teknesi Balık Tutmaya Uygun Değil”

Bölgedeki balıkçıların Gençcivrilgazetesi’ne yaptığı açıklamaya göre, “Bölgede yaklaşık buçuk metreye ulaşan dalgalar var. Hava koşulları  balıkçılık için uygun değil.  Yasin Cinkaya’nın teknesi mini kota ve sanal çapalı. Tekne 3-4 metre boyutunda. Bu hava, böyle bir tekne ile balıkçılığa çıkmak çok tehlikeli. Özellikle mini kota türü tekneler denge anlamında sıkıntılı. Denizin dibinde aşırı anlamada dalga var. Eğer tekneden denize düştüyse sürüklenme ihtimali çok yüksek” dedi.

Ayrıntılar gelecek.

Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar? Denizli’de Zeytin Çapası Başladı! Yevmiyeler Ne Kadar?
Editör: Haber Merkezi