Kemik iliğinde kan hücreleriyle ilgili yaşanan kanser türü olarak bilinen löseminin erken teşhisi önem taşıyor. Uzmanlara göre löseminin en belirgin özelliği vücutta morarma. Ama bütün morarmaların lösemi ile karıştırılmaması gerekiyor. Çarpma ve yaralanma durumlarında da kolaylıkla morarma oluşabiliyor. Yetişkin kişilerin el ve dizlerinde beklenmeyen şekilde yaşanan morarmalarla ilgili Uzman Simon Ridley önemli açıklamalar yaptı. Ridley açıklamasında şu sözlere yer verdi; 'Lösemisi olan kişi günlük hayatta karşılaşılacak morluklardan çok fazlasını yaşayabilir. 

Kanser Sinsice Morluk 1

Kanser hastalarının sayısı açıklandı: İşte en çok bulunan şehir Kanser hastalarının sayısı açıklandı: İşte en çok bulunan şehir

Bu Morlukları Karıştırmayın!

Lösemi belirtisi olan morlukların çarpma ya da vurma gibi olaylarla açıklanmaması gerekiyor. Hafif ve ufak vurma olaylarından sonra yaşanan morluklara da dikkat edilmesi gerekiyor. Lösemiye bağlı olan morarmaların iyileşmesi daha uzun sürebiliyor, aynı zamanda ağır kanamalar da olabiliyor. Morluklar kanamayla ortaya çıkabiliyor, lösemi birçok belirti gösterebiliyor ve morarmaların da deri altında yaşanan kanamalar olduğu söyleniyor. Lösemi genel olarak kemik iliğinden enfeksiyonlarla mücadele eden anormal beyaz kan hücresi üretiminden kaynaklanıyor. Lösemi belirtileri en yaygın şekilde tükenmişlik hissi, ateş ve sürekli tekrarlayan enfeksiyonlar olarak kendini gösterebiliyor. 

Kaynak: Haber Merkezi