Denizlili Bilim İnsanı 10 Yıldır Sahibini Bekleyen Ödülün Sahibi Oldu Denizlili Bilim İnsanı 10 Yıldır Sahibini Bekleyen Ödülün Sahibi Oldu

Türkiye'nin 5G teknolojisi ile tanışması için geri sayım başladı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapmış olduğu açıklamayla 5G'ye geçiş için tarigi duyurdu. Bu bağlamda Vodofone, Turkcell ve Türk Telekom mobil hat kullananların bu teknoloji için 386 lira ödemesi gerektiğini iddia edildi.

Vodafone Turkcell Turk Telekom Hatlarina 386 Lira Ekstra Odeme Cikti1

Türkiye 5G Teknolojisine Ne Zaman Geçecek?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "5G teknolojisine uygun zamanda, doğru piyasa şartlarıyla geçmeyi düşünüyoruz. Muhtemelen 2026 yılında 5G'ye geçeceğiz" dedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Gazi Üniversitesi tarafından düzenlenen "Civil Ankara" etkinliğine katıldı. Etkinlikte yaptığı açıklamalarda lojistik, mobilite ve dijitalleşmeyi yönettiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, "Biz yarını değil, biz 2028’i değil, 2035’i değil, 2053’ü bile değil, biz 2071’i artık planlıyoruz. 22 yıllık sürede de yaklaşık 275 milyar dolarlık bir yatırım yaptık" diye konuştu.

Vodafone Turkcell Turk Telekom Hatlarina 386 Lira Ekstra Odeme Cikti2

5G Teknolojisine Geçerken Vatandaşlar Para Ödeyecek Mi?

5G teknolojisine geçiş yapmak için eski sim kartın değiştirilmesi yeterli olacak, mobil hat sağlayıcıları da bu konu özelinde çalışmalarını sürdüyor. Ancak kartların yenilenmesi için bir para talebinde bulunulacak mı henüz net bir bilgi yok. Kulis bilgilerinde ise 5G uyumlu yeni mobil hatlar için 386 civarında bir tutarın ödenmesi gerektiği dillendiriliyor. Olası bir ücretlendirme olursda bunun sim kart değişiklik ücreti adı altında alınacağı, 5G teknolojisi için ise herhangi bir ek ücret ya da servis ücreti talep edilmeyeceği ifade edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ