Özgür Özel’den Çavuşoğlu’na Övgü Dolu Sözler! Özgür Özel’den Çavuşoğlu’na Övgü Dolu Sözler!

Hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatılan avukat Feyza Altun gözaltına alındı. TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca hakkında soruşturma başlatılmasının ardından gözaltına alınan Feyza Altun’a destek açıklamasında bulundu.  


“Feyza Altun Yalnız Değildir” 

TBMM Başkanvekili CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca konuyla ilgili sosyal medya hesabından, “Devlet olmanın asgari ölçütlerinden biri hukuktur. Her türlü yargı sürecinin anayasada ve yasalarda açıkça tanımlanmış kurallara dayandırılması esastır. Hukukun açık ve anlaşılır olması gerektiği, hiç kimsenin yasada olmayan bir suçtan yargılanamayacağı da temel bir prensiptir. Avukat Feyza Altun'un şeriata hakaret gerekçesiyle gözaltına alınması keyfi bir tutumla bu asgari ölçütü, laik, demokratik cumhuriyet değerlerini aşındıran siyasal İslamcı bir pozisyonlanmadan başka bir şey değildir. Şeriat bir din değil, otoriter siyasal iktidarın dilsel, dinsel kalkanıdır” şeklinde açıklamada bulunarak ‘Feyza Altun yalnız değildir’ dedi.  


Ne Olmuştu? 

Altun, geçtiğimiz gün X hesabından Farsça bir şiir yayınlamış; bir sosyal medya kullanıcısı da Altun’un yaptığı paylaşımın altına, “Feyza hanıma şeriat atak gelmiş” diye yorum yapmıştı. Yoruma yanıt veren Altun, "Şeriata ......." diyerek karşılık vermişti. Altun, sosyal medyada hedef gösterilmesinin ardından paylaşımını silmişti. 
Kendisine yapılan bazı yorumlara tepki gösteren Feyza Altun "Türkiye Cumhuriyeti laiktir laik kalacak" mesajı paylaşmıştı. 
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Avukat Feyza Altun hakkında sosyal medyada yaptığı paylaşımı gerekçe göstererek, TCK’nın 216/1 maddesine muhalefet iddiasıyla re'sen soruşturma başlatılmıştı. 

Editör: Haber Merkezi