Aşağıdağdere mahallesinde ilk faaliyete başlayan patlatmataş ocağından düşen kaya parçaları 60 yaşındaki Yüksel Dalkılıç’ın evine düştü. Uzun süredir taş ocaklarından şikayetçi olan vatandaşlar açılması planlanan ikinci maden ocağına karşı dava açmış ve kazanmıştı.  

Olay dün akşam saatlerinde Denizli’nin Honaz ilçesi Aşağıdağdere mahallesinde meydana geldi. Meydana gelen olayla ilgili açıklama yapan ev sahibi Yüksel Dalkılıç, “Köylü ne zamandır bu durumdan şikayetçiydi ne zaman burada bir patlatma çalışması yapılsa küçük bir deprem olur. Cumartesi günü de patlama yapıldı taşlar yollara ulaştı. Dün de evimin çatısına düştü ve tarım aletlerime zarar verdi. Ben işin maddi kısmında değilim taş ocağından gelen yumurta büyüklüğünde bir taş bile bir canlıya denk gelse canından olabilirdi. Tüm bunlara rağmen köyün bu kadar yakınında olan bir taş ocağı nasıl hala faaliyete devam edebiliyor? Evime isabet eden taşın boyutunu da ölçtük 1.5 metre çapında 3 ton ağırlığında olduğunu tahmin ediyorum” dedi.  

I M G 3585

BÜYÜKŞEHİR’DEN SICAK YAZ AKŞAMLARINI SERİNLETEN KONSERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN SICAK YAZ AKŞAMLARINI SERİNLETEN KONSERLER

Mahalleli İstemiyordu  

Öncesinde de Denizli Honaz İlçesi Aşağıdağdere mahallelisi vatandaşları taş ocağında yapılan çalışmalar nedeniyle evlerine kaya ve taşların isabet ettiğini, su sıkıntısı çektiklerini ve çalışmaların yapıldığı bölgede ağaç ve bitkilerin olmaması sebebiyle düşme tehlikesi olduğundan şikâyet etmişti.   

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli