Denizli'de Kargolar Alev Alev Yandı! Denizli'de Kargolar Alev Alev Yandı!

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt Mahallesi’nde pansiyon işletmecileri ruhsatlarının iptal edilme süreci ile karlı karşıya kaldı. Geçtiğimiz hafta Denizli Valiliği önünde eylem yapan işletmeciler, Valilik tarafından Nisan’a kadar verilen sürenin çözüm olmadığını, ruhsat sorunlarının çözülmesini talep etti.

Valilikte Eylem Yapmışlardı, Yetmedi, Devam Ediyorlar

Nisan’a kadar süre verildiğini iddia eden haberlerin asılsız olduğunu ifade eden vatandaşlar, Belediye’nin kendilerine 0 Ocak’a kadar süre verdiğini, sonrasında ise işletmelere mühür vurulacağına dair yazı geldiğini açıkladı. Açıklamanın kendilerine bildirilmesinin ardından mahallede yürüyüşe geçen esnaflar ‘Biz ruhsatımızı istiyoruz’, ‘Karahayıt bizimdir bizim kalacak’ ve ‘Avni başkan Karahayıt’a dokunma’ sloganları attı.

Valilikte Eylem Yapmışlardı, Yetmedi, Devam Ediyorlar

“Vatandaşımızın Arkasındayız!”

Esnafla birlikte yürüşe katılan CHP Pamukkale ilçe Başkanı Uğur Çoşkun, “Bugün burada Karahayıt sorunu ile değil bir ekmek sorunu için buradayız. Bir yeri yöneticiyseniz, bir idareciyseniz bir yeri idare ederken sorun üretmemeniz gerekiyor. Madem bir sorun tespit ettiniz, neden imar affından yararlandırttınız insanları? İmar affından yararlandılarsa yapı kayıt belgesi aldılarsa, neden burada açma ruhsatı vermiyorsunuz? Az önce teyzemiz söyledi. Ben tarlamı sattım imar barışından faydalandım dedi. Ama şimdi imar affından yararlandığımız belgelerle bize ruhsat vermiyorlar’ dedi. Burada bir sorunu varsa, böyle bir sorun tespit ettiyseniz niye yeni bir sorun çıkarıyorsunuz? 90-100 tane işletme söz konusu. Bu da 100 aile demek. Bu insanlara zarar giderimi yapacağız dediniz mi? Burayla ilgili bir güçlendirme seçeneği düşünmediniz mi? Burada daha önce fay hattı olduğunu bilmiyor muydunuz? Yeni mi öğrendiniz. Bu sorunu bir şekilde çözmek zorundasınız. Buraya bir seçenekle gelmek zorundasınız. Bir insanı hukuksuzluğa teşvik etmeyin. Nisana kadar süre verildiği ifade edilmiş vatandaşlarımıza ama bugün verilen tebligata 9 Ocak’ta mühürleyeceğiz denilmiş. Burada sorunu çözmek zorundasınız. Ve bu sorun çözülene kadar biz arkalarında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi