Muğla'nın Bodrum ilçesinde Ümit Erol'un (50) öldürülüp kum dolu çuval içerisinde yol kenarına gömülmesi olayına karışan 4'ü tutuklu, toplam 8 sanık hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, Erol'un içkisine ilaç katılarak bayıltıldığı, ardından göğsüne tabanca ile ateş edilerek öldürüldüğü belirtildi.

Gelen Kokular Üzerine İhbar Edilmişti

28 Haziran 2022 gecesi, Ortakent Üniversite Caddesi'nde geçen olayda, vatandaşlar yol kenarındaki bir toprak yığınından yayılan rahatsız edici kokuyu fark ederek durumu hemen güvenlik güçlerine bildirdi. İhbar üzerine, polis ekipleri Ortakent Dilekyolu Kavşağı ile Güzel Sanatlar Fakültesi binası arasındaki bölgeye sevk edildi. Yapılan incelemede, yol kenarındaki toprak yığınının altında, içerisinde kum ve bir erkek cesedi bulunan bir çuval tespit edildi. Cesedin üzerinden herhangi bir kimlik çıkmadı ve olay yerinde yapılan incelemenin ardından çürümüş haldeki ceset, Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderilmek üzere otopsi için alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

8 Şüpheli Gözaltına Alındı

Soruşturma kapsamında H.T.A., annesi F.N.A., anestezi teknikeri B.A. ile G.İ., E.D., A.T.S., S.E. ve T.B.S. gözaltına alındı. Çapraz sorguya alınan şüphelilerin 7’si tutuklanırken, A.T.S. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. E.D., S.E. ve T.B.S. ise soruşturmanın devamında serbest kaldı.

6 Sayfalık İddianame Tamamlandı: Ağır Ceza Talebi

Olayla ilgili hazırlanan 6 sayfalık iddianame, yaklaşık bir buçuk yıl sonra tamamlandı. H.T.A., annesi F.N.A., anestezi teknikeri B.A. ile G.İ. hakkında "beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, tutuksuz sanıklar için "delilleri yok etme ve gizleme" suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Anestezi Teknikeri İlaçları Temin Etti, Cinayet Planı İddianamede Ortaya Çıktı

İddianameye göre, oto kiralama işiyle uğraşan H.T.A., annesi F.N.A.’ya olan borcunu ödemeyen Ümit Erol’a karşı kin besledi. Erol'u etkisiz hale getirmek amacıyla içeceğine anestezi teknikeri arkadaşı B.A.’dan aldığı ilaçları katıp, olayı planladı. H.T.A., 20 Haziran 2022 tarihinde Umurça Mahallesi’nde annesinin ortağı olduğu oto kiralama işletmesine çağırdığı Ümit Erol'u otomobile bindirip Kızılağaç Mahallesi’ne götürdü. Anestezi teknikeri B.A., Erol'un içeceğine ilaç enjekte etti. Daha sonra H.T.A., Erol’u ormanlık alana götürerek göğsüne ateş edip yaraladı.

Gizli Planın İzleri Silindi

H.T.A., Erol’u ormanlık alanda bırakıp ofisine döndü. Yanında çalışan A.T.S. ile birlikte teknik ekip çağırarak güvenlik kamerası görüntülerini sildirdi. Ardından, Ümit Erol’un ölüp ölmediğinden emin olmak için arkadaşı G.İ. ile tekrar ormanlık alana giden H.T.A., yaralı adama tekrar ateş ederek cinayeti işledi.

Denizli'de 8. Kattan Düşen 4 Yaşındaki Umut Hayatını Kaybetti! Denizli'de 8. Kattan Düşen 4 Yaşındaki Umut Hayatını Kaybetti!

Zanlılar Tutuklandı: Soruşturma Başladı

Bu dehşet verici olayın ardından H.T.A., annesi F.N.A., anestezi teknikeri B.A. ve 5 kişi daha gözaltına alındı. Soruşturma devam ederken, cinayetin detayları adli makamlara sunuldu.

Editör: Haber Merkezi