Çivril Karayahşiler mahallesinde Gani Altındağ’a ait tarlada bulunan ve sulama amaçlı kullanılan güneç panellerinin camları kırıldı. Panellere zarar verildiğini gören tarla sahibi jandarmaya giderek suç duyurusunda bulundu.
Edinilen bilgiye göre Karayahşiler mahallesinde çiftçilik yapan Gani Altındağ tarlasına gittiğinde tarlasında bulunan Güneş enerji panellerinin kırıldığını gördü. Yaptığı incelemede panellerin ağaç dalları ile kırıldığını belirleyen Altındağ, durumu jandarmaya bildirerek şikâyetçi oldu. Olay yerine gelen jandarma ekipleri saldırı ile ilgili olarak tutanak tutarak soruşturma başlattı.
Zararım 200 BİN Lira
Panellerin kırılması ile maddi ve büyük zaman kaybına uğradığını belirten tarla sahibi Gani Altındağ “kimseyle husumetim yok. Sabah tarlama geldiğimde panellerin kırıldığını gördüm. Panel camlarının üstünde dal parçaları vardı. Birileri özellikle ağaç dalları ile panellere zarar vermiş. Jandarmaya şikayetçi oldum. Sulama zamanı bunu neden yaparlar anlamış değilim. Kırılan paneller 200 BİN lira, kimseyle bir kavgam husumetim yok. Kırıklardan dolayı ürünlerime su veremiyorum maddi zararım var hem de tamir için beklemem gerek zaman kaybım var” dedi.
Görene ve bilgi verene ödül vereceğim
Panelleri kıranların herkesin malına zarar verebileceğini belirten Gani Altındağ “bugün benim panelimi kıran yarın başkasının su motorunu çalar, traktörüne zarar verir. Bu tip insanların belirlenmesi gerek. Ben adli olarak gerekli yerlere müracaatımı yaptım. Tarlamdaki panelleri kıranları gören ya da bilgi veren olursa 50 BİN lira ödül vereceğim ve o ismi güvenlik güçlerine bildireceğim. Amacım adaletin yerini bulması ve kötü niyetli insanların toplumdan uzak durmasını sağlamak” dedi.