Türk Hava Yolları'nın (THY) Antalya seferini gerçekleştiren TK-2408 sefer sayılı yolcu uçağı, bugün sabah saatlerinde İstanbul Havalimanı'ndan kalkış yaptı. Ancak, kalkıştan kısa bir süre sonra uçağa yıldırım isabet etti. Olayın ardından uçağın deneyimli pilotu, anında İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile iletişime geçerek acil bir durumun söz konusu olduğunu bildirdi ve emniyet tedbirleri kapsamında geri dönme kararı aldı.

Çocuklara Şiddete Uygulayan Müdür Tutuklandı! Çocuklara Şiddete Uygulayan Müdür Tutuklandı!

Hava trafiği kontrolünden gelen talimatlar doğrultusunda, TK-2408 sefer sayılı uçak, iniş rotasını belirleyerek saat 10.16'da İstanbul Havalimanı'na sağ salim bir şekilde indi. Olayın hemen ardından, uçağın teknik ekibi tarafından detaylı bir inceleme başlatıldı. THY'ye ait olan ve TC-JHK kuyruk tescili bulunan uçağın yıldırım isabeti sonrasında olası teknik sorunları belirlemek amacıyla yapılan incelemenin detayları henüz açıklanmadı.

Yetkililer, uçağın güvenli bir şekilde İstanbul'a geri dönmesinin ardından, yolcuların sağlık durumlarının kontrol edildiğini ve herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığını belirtti. Olay sonrasında, THY'nin teknik ekipleri tarafından uçağın tamir ve bakım çalışmalarının başlatıldığı ifade edildi. Havacılık otoriteleri, bu tür olayların ardından alınan güvenlik tedbirlerinin titizlikle değerlendirildiğini ve soruşturma başlatıldığını açıkladı. Uçağın yeniden uçuşa hazır hale getirilmesi için gereken işlemlerin tamamlanmasının ardından, normal seferlerine devam edeceği belirtildi.

Editör: Haber Merkezi