Aileler Dikkat: Çocuğunuzun Duruş Şeklini Kontrol Edin Aileler Dikkat: Çocuğunuzun Duruş Şeklini Kontrol Edin

Dermatolog Dr. Lindsey Zubritsky, TikTok hesabı üzerinden takipçisine 48 saniyelik bir görüntüyle, "Tırnağınızda koyu pigmentli dikey bir çizgi varsa, bu kesinlikle kontrol edilmelidir" dedi. Takipçilerine konuyu açıklamaya çalışan doktor, "Potansiyel olarak subungual melanom adı verilen çok ciddi bir cilt kanseri türü olabilir" diye ekledi. 

Tirnaklara Dikkat Kanser Habercisi Olabilir Tirnakta Duz Cizgi Varsa Doktorunuza Gidin1

TIRNAKLARINIZI KONTROL EDİN!

Subungual melanomlar dünya çapındaki tüm malign melanomların yalnızca yüzde 0,7 ila yüzde 3,5'ini oluşturur. Hastalığa yakalananların hayatta kalma şansı, teşhis anındaki kanserin evresine ve ne kadar ilerlediğine göre değişmektedir.  Subungual melanomların kesin nedeni bilinmiyor. 50 ila 70 yaş arasında olmak, koyu tenli olmak ve ailede melanom öyküsüne sahip olmak insanları daha büyük risk altına sokabilir. Subungual melanomlar daha çok ayak başparmağını ve başparmağıını etkilemektedir, fakat el veya ayak parmaklarının herhangi birinde de meydana gelebilir.
Melanom, tırnağın yatağında kahverengi-siyah bir renk değişikliği olarak görülüyor ve genel olarak mantar enfeksiyonu olarak yanlış teşhis ediliyor.

Tirnaklara Dikkat Kanser Habercisi Olabilir Tirnakta Duz Cizgi Varsa Doktorunuza Gidin3

TIRNAKTAKİ ÇİZGİ İYİ HUYLU DA OLABİLİR

Zubritsky, tırnaklarda koyu renkli çizgilerin hepsinin subungual melanom veya tehlikeli bir durum olmadığını da belirtti. Zubritsky, "İyi huylu bir çizgiye sahip olma ihtimaliniz daha yüksek. Daha hafif bir çizgi oluyor, değişmiyor. Birden fazla çivide bulunuyor" diye açıkladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ