Denizli’liler teknik servis bulma konusunda özenli davranmalısınız. Vatandaşların, beyaz eşyaların teknik servisini bulmak için Ticaret Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu servis bilgi sistemini kullanması gerekiyor.  Tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için Ticaret Bakanlığı'nın www.servis.gov.tr sitesini kullanabilirler.

“Dolandırılmamak İçin http://Www.Servis.Gov.Tr Adresini Kullanın!”

 Vatandaşların işlerini kolaylaştırmak için kombi, klima markalarının adreslerine en yakın olan yetkili servisi bulmaları gerekiyor. Denizli ve tüm Türkiye ‘de faaliyet gösteren bütün markaların yetkili servislerinin Ticaret Bakanlığı'nın servis uygulaması içinde yer aldığını halkın bilmesinde fayda var diyen yetkili servis ustası Hüseyin İnan : “vatandaşlar internetten aradıklarında karşısına çıkan ilk servise hemen kanmasınlar. Çünkü bazen bu tür olaylarda internet arama motorlarına girerek kendi kullandığı kombi ya da klima markasını yazdığında arama motorunda ilk sıradan çıkan firmalar genellikle sahte siteler oluyor. Bu tür sahtekârlar halkı kandırmak için internet arama motorlarına belirli miktar ücret ödeyerek ilk sıralara çıkmalarını sağlayıp tüketicilerin tuzağa düşürüyorlar. ”dedi.

“Mağdur Olmamak İçin Uyanık Olun!”

Yetkili servis olarak evinize, iş yerinize gelen kişilerin mutlaka mesleki yeterlilik yetki belgelerine sahip olup olmadığının kontrol edilmesinde fayda var. Yetkili olmadığı halde kendisini yetkili servis olarak tanıtanlar hukuka aykırı işlem yapmış oluyorlar diyen İnan: “ Özel servis olduğunu belirterek yanınıza gelenlerin mesleki yeterlilik yetki belgesini sormak lazım. Daha sonra hukuksal olarak kendinizi güvenceye almak için tamamen belgeli, hukuka uygun olan işyerini tercih etmelisiniz.  Her hangi bir sorunla karşılaşırsanız muhatap bulmanız ve hakkınınız aranız kolaylaşır. Mağdur olmamak için uyanık olun. Bu yüzden tüketicilerin her daim gözü açık olması gerekir.” diyerek uyarılarda bulundu.

BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR BU SEFER ZAM DEĞİL İNDİRİM YAPTILAR

Sahte Yetkili Servislere Dikkat1

Sahte Yetkili Servislere Dikkat2