Telefonunuzun şarjı hızlı bitiyorsa dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var. Bazı ayarlamalar yaparak, telefonun şarj süresini uzatabilirsiniz.

Ekran Parlaklığını Şarj Kullanımı Önemli Oranda Etkiliyor

Dışarıdayken parlaklığınızı yüksek seviyede tutmak uygun görünebilir, fakat bunun batarya için çok büyük bir etkisi vardır. Telefonunuzun maksimum parlaklıkta olması pilinizi daha fazla tüketir. Pil örünü uzatmak için ekran parlaklığınızı minimumda tutun. 

Karanlık Mod Kullanın

Pil ömrünün daha uzun olmasını sağlamak için telefonunuzu karanlık modda kullanabilirsiniz. Karanlık modda kullanmak, beyaz planları azaltacağı için şarj tüketimini de doğru oranda etkileyecektir.

Arkada Çalışan Uygulamaları Kapatın

Kullanmadığınız uygulamalar telefonun arka planında çalışmaya devam eder. Uygulamaları kullanmadığınız durumda tüm uygulamaları temizleyin. 

Denizlili Bilim İnsanı 10 Yıldır Sahibini Bekleyen Ödülün Sahibi Oldu Denizlili Bilim İnsanı 10 Yıldır Sahibini Bekleyen Ödülün Sahibi Oldu

Mobil Veri veya Wi-Fi Özelliği Açık Kalmasın

Sürekli internet bağlantısında kalmak zararlı gibi görünmeyebilir fakat, bağlantı kaynaklı güncellemeler, bildirimler ve uygulamaların aktif kalması batarya ömrünü azaltan faktörlerden biridir. İhtiyacınız olmadığında internet bağlantısından çıkmanız, batarya için yararlı olabilir.

Konum Bilgileri Ciddi Anlamda Pil Azaltıyor

Konum izinleri alan uygulamalar, arka planda şarjınızı tüketmeye devam ediyor. Harita uygulamaları bu izinleri kullanan uygulamaların en başında geliyor. Verilen izinleri "yalnızca uygulamayı kullanırken" şeklinde düzenlemeniz, şarjınızın ömrünü uzatacaktır.