Özellikle iş hayatlarında çok fazlaca kullanılan dizüstü bilgisayarlar birçok donanım özellikleriyle ve küçük olması nedeniyle tercih ediliyor. Tam bu noktada yeni piyasaya çıkan ekransız laptop, kullanıcılarda yepyeni bir merak uyandırdı.

Telefonunuzun Şarjı Hemen Bitiyor Mu? Bunlar Sorunu Çözebilir Telefonunuzun Şarjı Hemen Bitiyor Mu? Bunlar Sorunu Çözebilir

Teknoloji Sinirlari Zorlamaya Devam Ediyor Dunyanin Ilk Ekransiz Bilgisayari Tanitildi3

Ekran Yok Gözlük Var

Yeni tanıtılan ekransız dizüstü bilgisayara ilişkin tüm çalışmalar Sightful adlı şirkete ait. Şirket ekransız leptop olan Spacetop G1 isimli ürününü tanıttı. Özellikle son dönemlerde sanal gerçeklik gözlüğü ile ilgili ortaya çıkan ağırlık ve rahatsızlık sorunlarını akıllı bir şekilde ortadan kaldıran şirket, klasik bir gözlük ağırlığında olan sanal gerçeklik gözlüğüyle yeni ve keyifli bir deneyim vadediyor.

Teknoloji Sinirlari Zorlamaya Devam Ediyor Dunyanin Ilk Ekransiz Bilgisayari Tanitildi1

Sanal gerçeklik gözlüğü ile satışa çıkacak olan ekransız leptop özel reçeteli lens desteğini de sunuyor. Teknik özellikleriyle dikkat çeken bilgisayar teknoloji alanında büyük ses getirdi.
Yeni Bir Dönemin Başlangıcı Olacak
Şirket tanıttığı ekransız dizüstü bilgisayarın adını “Uzamsal bilgi işlem çağı için laptop” olarak duyurdu. Bu hamle teknoloji camiasından ve takipçilerinden hemen ilgi gördü. Belki de yakın gelecekte  ekranları kısmen hayatımızdan çıkarabileceğimiz öngörülmeye başlandı.

 Yeni sunulan ekransız dizüstü bilgisayarın teknik özellikleri ise şu şekilde paylaşıldı;

Qualcomm Snapdragon QCS8550 işlemci

16 GB RAM ve 128 GB depolama alanı

90Hz yenileme hızı

50 derece görüş alanı ve 42 PDP çift 1920*1080 OLED ekranı

Özel reçeteli lens desteği

Teknoloji Sinirlari Zorlamaya Devam Ediyor Dunyanin Ilk Ekransiz Bilgisayari Tanitildi2

Ekransız Dizüstü Bilgisayarın Fiyatı Ne Kadar?

Ekransız dizüstü bilgisayar birçok özelliği içerisinde barındıran önemli bir ürün olarak insanlığa sunulmuş durumda. Bu ürünün fiyatı da kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Fiyat noktasında aktarılan son rakama göre ürünün 1.900 dolar civarında satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Fakat ürün şu anda Türkiye'de satılacak mı bilinmiyor. 

Kaynak: HABER MERKEZİ