Tatlı satışlarında kalitesiz ürün kullanımı sık rastlanan bir şey haline geldi. Sağlık uzmanları vatandaşların güvendikleri yerlerden tatlı almalarını ve kaliteli sağlıklı ürün kullanıldığı konusunda olabildiğinde dikkatli ve emin olmalarını öneriyor.

Tatlı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli! Tatlıda En Önemli Şey Nedir

“Katkılı Ürünlerde Çoğaldı”

Tatlı da en önemli şey şeker, yağ, yapıldığı yerin hijyenik olması olduğunu söyleyen tatlı ustası Muhlis Çobanoğlu, “Halkımızın tatlı alırken dikkat etmesi gereken şeyler, teknoloji ile beraber maalesef katkılı ürünlerde çoğaldı. Biz eski bir firmayız. Ben 41 senedir bu işin içindeyim. Babam 1969’dan beri bu işi yapıyor ve biz ondan öğrendiğimiz gibi yapıyoruz” dedi.

Resmi Gazete’de Yayınlandı! 36 Bin Sağlık Personeli Alınacak Resmi Gazete’de Yayınlandı! 36 Bin Sağlık Personeli Alınacak

Tatlı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli! Tatlıda En Önemli Şey Nedir3

“Bizim Son Dönemlerde Satışlarımız Arttı”

Glikoz şekeri kullanımının yanlış olduğunu, pancar şekeri kullanımının daha sağlık olduğunu belirten Muhlis Çobanoğlu, “Pancardan üretilen şekeri kullanıyoruz. Mısırdan elde edilen glikoz adı verilen bir ürün kullanılıyoruz. Bunun sağlığa zararlı olduğu söyleniyor ama satışı yasaklanmıyor. Bu ürünü de birçok vatandaş kullanıyor ve maliyeti düşürdüğünü söylüyorlar. Müşterilerimiz bu durumdan rahatsız olduklarını bize söylüyor. Bizim son dönemlerde satışlarımız arttı. Müşterilerimize tatlı aldıkları yerlere ısrarla kullandıklarını sormalarını tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

Tatlı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli! Tatlıda En Önemli Şey Nedir2

Editör: Durmuş Özke