Gün içinde evde, okulda, ofiste hala mini tişörtler atletlerle idare edebiliriz belki ama akşam için hafif hırkaları da yanımızda taşımak zorunda kalabiliriz. Öyle ara basamak bir mevsim işte sonbahar. Kışı da çağrıştırıyor eninde sonunda; lakin özellikle yazın sıcağından bunalıp, hareket etme yetisini kaybeden, dolayısıyla spora da ara veren bünyeler için de serin serin bir antrenman dönemi demek sonbahar. Sonunda nefes alınan bir dönem demek. Az da olsa, biraz biraz daha rahat antrenman çıkarmak demek. Yaz vücudu yapmak için de bir nevi başlangıç noktası…

Ve en önemlisi salon dışında aktivitelere yönelecekseniz, son sevimli zamanlarınız da…

Sonbaharı serin ve aktif geçirmeniz için fikirlere ihtiyacınız var mı peki?

Şayet öyleyse buyurun size birbirinden güzel, 6 farklı salon dışı aktivitesi, 6 farklı antrenman yapma ipucu, 6 farklı motive edici.

Biri olmazsa diğeri, o olmazsa diğeri mutlaka uygulanabilir ve zevkli gelecektir.

1.YÜRÜYÜN/ KOŞUN

Sonbaharda havalar erken kararır. Eğer iş dönüşü kendini en yakın parka, koşu yoluna atıp yürüyenlerdenseniz, havanın eskiye göre daha karanlık olduğunu ve parktaki nüfusun da yaz günlerine kıyasla azalmış olduğunu fark edeceksiniz. Sabah yürüyenlerdenseniz kendinizi yine karanlıkta sokaklarda bulacaksınız. Bu anlamda sonbahar karanlık korkunuzla, yalnız başınıza sokakta olma korkunuzla yüzleşmenize sebep olacaktır. Bu tip bir korku sizin için aşılabilirse, salona bağlı olmadan, temiz havada antrenman yapmak istiyorsanız koşu ya da yürüyüş sizin için idealdir.

2. EV ANTRENMANLARINA YÖNELİN

Eğer salona gitmek için öncelikli olarak beslenme sistemini ayarlamaya ve adaptasyonunu kendi içinde atmaya çalışanlardansanız ev antrenmanları tam size göre. Ne çeşit antrenmanlara ihtiyacınız varsa, hepsini çeşitli videolar, Dvd setleri ya da oyun konsollarındaki aktivitelerle giderebilirsiniz. Böyle bir yoldan sonra, diyet yaptığınız için hafifleyerek, hafif de olsa ev antrenmanlarına yöneldiğiniz için güçlenerek spor salonuna daha hazır hale gelebilirsiniz.

3.TELEVİZYONU ANTRENMAN VESİLESİ OLARAK KULLANIN

Eylül ile beraber yeni yeni diziler televizyonlarda boy gösterir. Ya da beklediğiniz dizilerin yeni sezonları gelir. İnsanın zaten battaniye altına girip keyif yapmaktan zevk aldığı bir zaman sonbahar; ama aynı zamanda da hareketli olmaya ihtiyacımız var. O halde en ulaşılabilir yolları izleyeceksiniz. Açacaksınız en sevdiğiniz dizinin yeni bölümünü, çıkacaksınız küreğin, eliptik bisikletin üzerine, bir yandan dizinizi izlerken bir yandan da antrenman yapacaksınız.