ÇAL YAPTI ÇİVRİL BAKTI ÇAL YAPTI ÇİVRİL BAKTI

Sokak köpeklerinin uyutulması konusu, kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla AK Partili yetkililer tarafından hazırlanan taslakta yer alan uyutma önerisinin kamuoyuyla paylaşılması sonrasında iyice alevlenen tartışmada, hayvan severlerin tepkisi artarak devam ediyor.

Sokak Kopeklerinin Uyutulma Onerisine Denizlili Veteriner Ne Diyor2

“İğne ile Öldürme Önerisi”

AK Parti’nin kamuoyuna açıkladığı ilk taslakta, başıboş köpeklerin belediye barınaklarında toplanması, fotoğraflarının çekilerek oluşturulacak internet sitesinden yayınlanması yöntemiyle sahiplendirilmesi, sahiplenilmeyen köpeklerin ise iğne ile öldürülmesi önerisi yer aldı.

Sahiplenilen köpeklerin kısırlaştırılması, dijital kimliklendirme ile izlenmesi, hayvanını sokağa terk edenlere para cezalarının artırılması da öngörülen diğer başlıklardı.

Sokak Kopeklerinin Uyutulma Onerisine Denizlili Veteriner Ne Diyor1

“Bu Kararın Alınması Bir Cinayet, Başka Bir Şey Değil”

Denizli’de faaliyet gösteren kliniğinde çalışmalarını sürdüren Veteriner Hekim Can Ramazan Ağlan, konuyla ilgili yorumlamalarda bulundu. Uyutma fikrinin bir cinayet olduğunu söyleyen Ağlan, “Hayvanların geleceklerini; hiçbir politika üretmeden, bu işin ehli kişilerden fikir alma gereği bile duymadan aldıkları anlık kararlarla belirliyorlar. Kısırlaştırılmanın bu kadar kolay yapılabildiği bir ülkede bu kararın alınması bir cinayet, başka bir şey değil. Bana hayvanların uyutulmasıyla ilgili bir şey gelirse karşı dururum, parmak basmam hiçbir şekilde. İnsanlara zarar verecek şekilde tehlikeli hayvan oranı yüzde 2’yi, yüzde 3’ü geçmez. İnsanlara, hayvanlara nasıl davranılması gerektiği bilgisi verilse, bununla ilgili kamu spotları yapılsa bu işlerin çözüme kavuşacağını düşünüyorum. Hayvanlar, mecbur kalmadıkları sürece, kendilerini savunmak zorunda kalmadıkları sürece insana saldırmaz. Onlara yaşam hakkını veren biz değiliz, ellerinden alamayız. Bu sorunun çözümü uyutmak olamaz. Üremesini engelleyeceksin, başka bir şansın yok” ifadelerinde bulundu.