Reynolds, beslenme sisteminin elbette bir sisteme bağlı olmadığını çünkü beslenme araştırmalarının gün geçtikçe yeni verileri sisteme ilave olduğunu belirtti.
Araştırmalarda toplanan veriler, beslenme biçiminin kalp sağlığı üzerinde büyük bir önemi olduğunu gösteriyor.

Denizli’nin En Çok Mahallesi Hangi İlçede? Denizli’nin En Çok Mahallesi Hangi İlçede?

Hangi Yağın Tüketildiği Çok Önemli

Dr. Reynolds, yaptığı araştırmalarda margarin ve bitkisel yağların kalp hastalıklarına tetiklediğini veya direkt olarak hastalıklara davetiye açtığını keşfetti. Bu yüzden doymuş yağlardan oluşan hindistan cevizi yağının kalp sağlığı açısından riskler barındırabiliceğini ifade ediyor. Reynold, hindistan cevizi yağı yerine, ölçülü olmak kaydıyla terayağının daha iyi olduğunu belirtti.
Araştırmalar zeytinyağının en sağlıklı seçenek olduğunu gösteriyor. Reynolds, insanların mümkün olduğunca bu yağla yemek yapması gerektiğini belerterek sağlıklı beslenmenin kurallarının aynı zamanda yemeklere ne eklediğinizle ilişkili olduğuna vurgu yapıyor. Diğer yağların ise bu noktada daha az kullanılması gerektiğini bildiriyor.

Reynolds, patates cipslerinin tüketilmemesi gerektiğini bildiririrken bu tarz  atıştırmalıkların kontrollü tüketilebilmesinin zor olduğunu yüzden hiç yememenin daha iyi olabileceğini düşünüyor.
Reynolds, salam, sosis ve sucuk gibi işlenmiş gıdaların kanser, kalp hastalığı ve diğer önemli hastalıklarla bağlantılı olduğunu ve tüketilmemesi gerektiğini söyledi. 
 

Editör: Haber Merkezi