CHP Genel Başkanı Özgür Özel Denizli’de CHP Genel Başkanı Özgür Özel Denizli’de

Osmanlı ailesinin hayattaki kadın üyelerinden Berna Sultan Osmanoğlu'nun geçen haftaki düğününde yaptığı konuşmasında Cumhuriyet’in kurucularına hakaret eden eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz'a TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca‘dan tepki geldi.  

Osmanlı ailesinin hayattaki kadın üyelerinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu, Cumartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen düğünle dünyaevine girdi. Gelin ve damadın şahitliklerini tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı ve eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz yaptı. Düğünde konuşan Yılmaz, “Osmanlı ile iftihar ediyorum. Osmanlı’yı süren soysuzları da lanetliyorum” dedi.

"Cüretinin Kaynağı Belli" 

CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Yılmaz’ın sözlerine sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tepki gösterdi. Vekil Karaca’nın paylaşımında, “Vahdettin’in bir İngiliz zırhlısıyla utanç verici kaçışının benzerini yapıp Atatürk ve cumhuriyet düşmanlığıyla yurtdışına kaçan, 2004’te AKP iktidarında geri dönen Şevki Yılmaz’ın sözlerinin, cüretinin kaynağı belli.  Şevki Yılmaz’ın karakterini yansıtan sözlerini de Vahdetin’in kaçışını da ihanetleri üzerinde durmak için değil, her türlü bağımlılığa karşı keskin bir red olarak kabul edip, cüretimizi ve karakterimizi kimden aldığımızı göstermek için değerlendirebiliriz” dedi.

"Benzeri Bir Durum Olsa Gözleri İngiliz Zırhlısı Arayacak” 

Karaca, “Elbette ki Şevki Yılmaz; teslimiyet zincirlerini koparanlara, halkın gücü ve ulusal birliğe sarsılmaz bir bağlılıkla cumhuriyeti inşa edenlere bakarak değil, bugün yine benzer bir durum olsa gözü yine bir İngiliz zırhlısı arayacak olanların eteğinden öperek söylüyor bu sözleri. Unutmayın; Atatürk ve cumhuriyet, bağımsızlığın yıkılmaz ruhunun ifadesidir. Bu ruh aynı zamanda umut vaat eden geleceğimizdir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi