Türkiye’de genel olarak yaz düğünleri tercih edildiği için o hareketli sezon başlamak üzere diyebiliriz. Birçok çift dünya evine girmek için geri sayım yaparken bazı işaretler aslında size evlenmemeniz gerektiğini söylüyor. Peki, evlenmekten vazgeçmenizi sağlayacak bu 5 işaret nedir?  

Sevgilinizle Evlenmekten Vazgecmeniz Icin 5 Sebep7

  1. Ailesi ile Anlaşamıyorsanız 

Düğün sonrası işlerin düzeleceğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bu büyük bir yanılgıdır. Eğer partnerinizin ailesi ile evlenmeden önce büyük sorunlar yaşadıysanız ve bu olaylar ilişkinizi etkiliyorsa mutlaka bir kez daha düşünmelisiniz.  

Sevgilinizle Evlenmekten Vazgecmeniz Icin 5 Sebep3

  1. Birlikteliğiniz Bir Yıldan Kısaysa 

Birçok ilişkide ilk 1 yıl taraflar en iyi hallerini sergiler. Bu bir yıldan sonra ise herkes gerçek yüzünü ortaya çıkarır. Bu yüzden eğer ilişkiniz bir yılı doldurmadı ise evlilik kararının çok yanlış olduğunu bilmenizde fayda var. 

Sevgilinizle Evlenmekten Vazgecmeniz Icin 5 Sebep

  1. Gelecek İçin Ortak Paydanız Yoksa 

Birçok evlilik, hayatı paylaşmanın temel meselelerini konuşmadan gerçekleşiyor ve sonuç hüsran oluyor. Bu yüzden düğünden önce çocuk sayısı, yaşanacak yer ya da ev işi bölümü gibi sayısız durumun konuşulması önemlidir. Bu gibi temel konularda anlaşmazlık varsa, birlikte yaşamanın sorumluluklarını netleştirip anlaşma sağlayana kadar düğünü ertelemelisiniz.  

1 Mayıs Dayanışma Yemeği’nde Garsonlar da Misafirlerle Birlikte Eğlendi 1 Mayıs Dayanışma Yemeği’nde Garsonlar da Misafirlerle Birlikte Eğlendi

Sevgilinizle Evlenmekten Vazgecmeniz Icin 5 Sebep1

  1. Çözüm Odaklı Değilseniz 

Birçok düğün öncesi tartışma, düğün gerginliğinden sanılır. Gerçekçi olmak gerekirse eşler arasında sürekli tartışma yaşanıyorsa ve çözülmeden “gibi” yapıyorsanız düğününüzü iptal edin. Çatışma çözme becerisine sahip olmayan bir evlilik, gelecekte size hapis hissi vermekten başka bir şey yapmayacaktır.  

Sevgilinizle Evlenmekten Vazgecmeniz Icin 5 Sebep2

  1. İçinizi Kemiren Sese Kulak Verin 

İçten içe, yalnız kaldığınızda içinizden bir ses vazgeçmenizi söylüyorsa, sevgi ya da aşka tutunmaya çalışmayın. Vücudunuz size hisleriniz ve iç sesiniz aracılığı ile yapmanız gerekeni her zaman söyler. Bu bir yaşama iç güdüsüdür, evrimleşmeden önceki dönemlerimizden kalma eski ve sağlam bir duygudur. Sorunları ya da iç sesinizi görmezden gelmek sizi mutluluğa hiçbir zaman ulaştırmaz. 

Sevgilinizle Evlenmekten Vazgecmeniz Icin 5 Sebep4

Editör: Kardelen Başol