Türkiye'nin gündemine oturan Seçil Erzan vakasına benzer bir olay Denizli'de yaşandı. Ertuğrul S., 'dijital finans' alanında faaliyet gösteren bir şirket kurarak yakın çevresine ve akrabalarına yüksek kar vaadiyle yatırım yapma teklifinde bulundu. Sosyal medya üzerinden şatafatlı yaşam görüntüleri paylaşarak güven oluşturan şüpheliler, Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin Denizli temsilciliğini yaptıklarını iddia etti.

Seçil Erzan Vakasına Benzer Bir Olay Denizli'de Yaşandı

Ponzi usulüyle işleyen bir sistemle kurulan ağ, yaklaşık 780 kişiden 20 ila 300 bin avro arasında değişen miktarlarda para topladı. Yatırımcılara aylık yüzde 15, yıllık ise anaparanın 5 katı kar payı vaadi yapıldı. Ayrıca her yeni yatırımcı getirene yüzde 10 ödeme sözü verildi. Ancak şüpheliler, vaat ettikleri kar paylarını ödemeyerek yaklaşık 38 milyon avroluk bir vurgun gerçekleştirdi.

Denizli’de İş Yeri Yangını! Denizli’de İş Yeri Yangını!
Seçil Erzan Vakasına Benzer Bir Olay Denizli'de Yaşandı

Dolandırıldıklarını iddia eden mağdurlar, Ertuğrul S., Hicabi P. ve Tolga D. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Avukat Gizem Üğür, bu olayın Ponzi sistemine dayalı ikinci bir Seçil Erzan vakası olduğunu ifade ederek, mağdurların hızla yetkili makamlara şikayette bulunmalarını tavsiye etti.

Seçil Erzan Vakasına Benzer Bir Olay Denizli'de Yaşandı
Editör: Haber Merkezi