Çivril’de yasa dışı yapılaşma olduğunu iddia eden İYİ Parti İlçe Başkanı Koray Eren “Belediye başkanı imar planına uymayan yapılaşmalara göz yumuyor” dedi.

Son yıllarda Çivril’de kanun dışı yapılaşma ve binalarda ilave yapmanın arttığına dikkat çeken Koray Eren “çekme payları ve arsa katılım payları gasp ediliyor. Kat maliklerine bile danışılmadan binaların zemin katlarında bulunan iş yerleri büyütülüyor, Belediye ve zabıta da buna göz yumuyor” dedi.

Denizli'de Besihane Bahçesinde Yangın Çıktı! Denizli'de Besihane Bahçesinde Yangın Çıktı!

Özellikle binaların zenim katlarında bulunan işyerlerinin yapı izni dışında metrekare olarak büyütüldüğünü belirten Koray Eren “son birkaç yıldır artan market zincir furyası ile Çivril’de birçok binanın zemin katı market standartlarına uydurulmak için büyütüldü. Bunun onlarca örneğini görmek mümkün. Belediye bunlara göz yumduğu için şu an İsmet İnönü bulvarında iki iş yeri çıkma yapma suretiyle kapalı alanlarını büyütmekte. Bu işyerlerinin olması gereken kanuna uygun ve izin alınan ruhsat verilen kapalı alanları ile şu anki kapalı alanları arasında büyük fark var. Bunların denetimi yapılmıyor ya da yapılan denetimler sümen altı yapılıyor” dedi.

Mühürlenen yerlerin mührü bozuluyor

İsmet İnönü Bulvarı üzerinde bulunan işyerlerinin şikâyete konu olmasına rağmen çalışmaların devam ettiğini ifade eden Eren “Çivril’in en gözde caddesi üzerinde bulunan iki işyeri aynı yöntemle büyütülmeye çalışılıyor. Yapılan şikâyetlerle iki işyeri de mühürleniyor ama nasıl oluyorsa birinde tutulan tutanak işleme konulmuyor ve çalışma devam ediyor. Diğerinde de mühür kopartılarak gece ya da hafta sonu inşaat çalışmaları devam ediyor. Mühür bozulduğu için tutanak tutuluyor o da işleme konulmuyor. Burada birileri usulsüzlük ve kanunsuzluğa göz yumuyor ve birilerine rant sağlıyor” dedi.

Başkan ruhsat ve izin konusunda hassas olmalı

Çivril’in yeni bir yapılaşma sürecine girdiğine dikkat çeken Koray Eren “daha fazla kira geliri daha büyük işyeri hevesiyle kanuna aykırı ve bina statiğine uygun olmadığı halde büyütülen işyerleri imar planı ve şehirleşmeyi katlediyor. Ruhsat alınıncaya kadar nizami olan caddeler, sokaklar ruhsat alındıktan sonra gece operasyonları ile eski keşmekeş düzene dönüyor. Belediyenin ilgili birimleri ve başkanın bu konularda daha hassas davranması gerektiğini düşünüyorum. Seçim öncesi bu tür usulsüzlüklere göz yummak vicdansızlıktır” dedi.

Zincir marketler için yerli esnafı öldürüyorlar

Büyütülen işyerlerinin genellikle zincir marketlere kiralandığını belirten Eren “zincir marketler açılabilsin diye usulsüz yer büyütmeler esnafa da büyük darbe vuruyor. Açılan her zincir market ile birlikte yerel esnafımız, marketçimiz, kırtasiyecimiz, manavımız, zücaciyecimiz büyük zarar görüyor, bu durumda ne belediye ne de esnaf odası, yerli esnafının çıkarlarını korumaktan uzak bir tavır sergiliyor. Kaybeden Çivril insanı Çivril esnafı oluyor. Zincir marketlerle küresel sermaye kazanırken yerli esnaf yok oluyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi