Anadolu’nun tapusunun kesin olarak alındığı zafer, üç gün sürecek etkinliklerle kutlanacak.

Türk ve Anadolu tarihi açısından büyük bir öneme sahip olan Miryokefalon Savaşının 847’inci yıl dönümü, Denizli ve Çivril’de düzenlenecek programlarla üç gün boyunca kutlanacak.

ÇİVRİL BÜYÜK ZAFERİN YILDÖNÜMÜNE HAZIR

Anadolu Selçuklu Devleti ile Bizans arasında yaşanan ve sonucu itibariyle Anadolu’nun tapusunun alındığı Miryokefalon Zaferi kutlamaları için çalışmalar başladı. Savaşın yaşandığı Çivril’de başlayacak anma programı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda düzenlenen panel ve fotoğraf sergisi ile devam edecek.

15 Eylül Cuma günü Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek açılış programı ile başlayacak anma ve kutlamalar kapsamında Selçuklu tarihi uzmanı ve İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Kesik tarafından kaleme alınan ‘Myriokephalon 1176’ kitabının tanıtımı yapılacak.

Denizli’de Fener Alayı Yapılacak Mı? Denizli’de Fener Alayı Yapılacak Mı?

Kitap tanıtımının ardından anma programı, Prof. Dr. Muharrem Kesik’in konuşmacı olarak katılacağı ‘Çivril Miryokefalon Zaferi’ konulu panel ile devam edecek.

Miryokefalon Zaferinin 847’inci yıl dönümü, 16 Eylül Cumartesi günü Çınar meydanında çelenk sunumu ve Halk Oyunları gösterilerinin ardından 17 Eylül Pazar günü Çivril’de, savaşın gerçekleştiği alanda düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak.

Kutlamaların bu yıl daha coşkulu kutlanacağını belirten Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural“15 -17 Eylül tarihlerinde kutlanacak zafer ile Anadolu’nun ebediyen Türk yurdu olduğunu dünyaya anlatacağız. Denizli Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte hazırladığımız ve üç gün sürecek programlar ile 847 yıllık zaferimizi tüm Çivrilliler ve Denizlili hemşerilerimiz ile kutlayacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi