31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından belediyedeki değişiklikler sürüyor.

Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun talimatıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde spor organizasyonları, amatör spor kulüplerine yardımlar gibi spor alanındaki pek çok çalışmayı kapsayacak yeni bir daire başkanlığı kuruluyor. Yeni daire başkanlığının adı Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı olacağı öğrenildi. Daire Başknalığının başkanlığı görevine Denizli’de spor alanında önemli çalışmalara imza atan, AKSF ilk kadın başkanı Ayşe Sarıkaya getirildi.

Ayşe Sarıkaya Kimdir?

Evli ve bir çocuk annesi olan Ayşe Sarıkaya Denizli'de yaşamını sürdürmektedir.

Denizli’de Fener Alayı Yapılacak Mı? Denizli’de Fener Alayı Yapılacak Mı?

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak görev yaparken, 1996 yılında çocukların ve gençlerin futbol oynayarak kötü alışkanlıklardan uzak durabilmesi için Eğitimspor'u kurdu. Uzun yıllar Eğitimspor'un yönetiminde bulunan Sarıkaya, kulüpte 2005 yılında başkanlık görevine seçilmişti.

Emekli olduktan sonra sporun ve gençlerin yanında olmaya devam eden Sarıkaya, çocukların iyi altyapı eğitimi alabilmesi için çalışmalarına hız verdi. 11-15 yaş arası çocukların kulüpte düzenli olarak antrenman yapmalarını ve futbol oynamalarını sağlayan Sarıkaya, maddi durumu yetersiz olan çocukların ihtiyaçları için kaynak oluşturdu. Yıllarca çocukların futboldan uzak kalmamaları için çaba sarf etti.

Türkiye'nin önceki dönem Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı olarak hizmetler verdi ve ASKF'nin ilk kadın başkanı seçilmişti. 

Editör: Haber Merkezi