Tüm Türkiye’de çiftçiler mazot, gübre, tarla icarı, su fiyatları sebebiyle borçlanarak üretime gidiyor. Enflasyon sebebiyle de alım ve karışlama gücü düşen çiftçilere bir sürprizde zamlanan tarımsal sulama fiyatlarından geldi.    

Denizli’de sulama birliği geçen yıl verilen ton başına 3,90 TL olan sulama bedelini devlet destekleri ile 1,95 TL’ ye düşürmüştü. Sulama birliğinde alınan karar ile ton başına 3,90 TL olan sulama bedeli bu yıl için 7, 60 TL’ye çıktı. 

Altın sahipleri için önemli karar: Kuyumcular ortak karar aldı Altın sahipleri için önemli karar: Kuyumcular ortak karar aldı

Çivril Eylem

Çivril Çiftçileri de Protesto Etmişti 

Geçtiğimiz günlerde Denizli’nin Çivril ilçesinde çiftçiler Cumhuriyet Meydanı'nda sulama fiyatlarının indirilmesi için eylem yaptı. Sulama fiyatlarının çok yüksek olmasından şikayetçi olan yüzlerce çiftçi, traktörleriyle meydanı trafiğe kapattıktan sonra, saatlerce slogan atıp korna çalarak fiyatları protesto etti.   

Çal Üretici

Çal Üreticileri de Ses Yükseltti  

Aynı talep bu sefer Denizli Çal üreticilerinden geldi. Çiftçiler traktörleriyle Çal merkezdeki ana yolu trafiğe kapatarak fahiş sulama bedelinde indirim yapılması, kaçak su kullanımının önlenmesi için eylem yaptı. Çal üreticilerine destek olmak için TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Çal Belediye Başkanı Ahmet Hakan ve CHP ilçe Başkanı Ömer Dağlı da alanda bulundu. 

Çal

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli