Olay dün İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde, bir özel okulda meydana geldi. Liseden atılmasında sorumlu tuttuğu okul müdürünün odasına silahla giden yabancı uyruklu öğrenci, müdürü ağır yaraladı. Ağır yaralanan okul müdürü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayla ilgili, yabancı uyruklu öğrencinin ifadesi ortaya çıktı. 

Son Dakika! Kahramanmaraş'ta Deprem Oldu Son Dakika! Kahramanmaraş'ta Deprem Oldu

Amacım Öldürmek Değil, Dövmekti

Saldırıyı düzenleyen çocuk ifadesinde aralık ayında okuldan uzaklaştırıldığı olayın tekrar aklına gelmesiyle hareket ettiğini belirterek "Amacım ayaklarından vurmaktı ama bir anda kolunu havaya kaldırınca bana vuracağını düşünerek koluna doğru ateş ettim." ifadelerini kullandı.

Kendime Yediremedim

Emniyetteki ifadesinde Y.K.''2023'ün ilk döneminin ortalarında başka bir okuldan bu özel liseye kayıt oldum. Burada çeşitli sebeplerde hakkımda disiplin cezaları yazıldı, ben imzalamak istemedim. Aralık ayında sınıfımdayken disiplin cezalarından dolayı annemin geldiğini öğrendim. Müdür İbrahim Oktugan'ın odasına gittim, annemle oturuyorlardı. Anneme Arapça bir şeyler söylemek istediğim sırada müdür, ''Burası Türkiye, benim okulumda kimse bu şekilde başka dil konuşamaz' dedi. Aramızda sözlü bir tartışma yaşandı. Annemin üzerine yürümesi üzerine polisi de aradık, daha sonra okulu terk ettik ve olaydan sonra bir daha okula dönmedim. Bizden aldıkları parayı da geri vermediler. Bu olaydan dolayı yaşananları kendime yediremedim'' dedi.

Kaynak: Haber Merkezi