Okulların açılmasına kısa bir süre kala okul masrafları aileleri kara kara düşündürüyor.

Tiryakilere Kötü Haber Sigaraya Yeni Zam! Tiryakilere Kötü Haber Sigaraya Yeni Zam!

11 Eylül 2023 de başlayacak eğitim öğretim yılı öncesi aileler okul alışverişlerine başladı. Okul alışverişinde en fazla bütçeyi kıyafetler tutuyor.

Zamlardan okul kıyafetleri de etkilendi

Ülke genelinde yiyecekten giyeceğe artan fiyatlar, okul kıyafetlerine de yansıdı. Geçen yıla göre en az %100 artan fiyatlar yüzünden aileleri kara kara düşünüyor. Okula yeni başlayacak bir ilk okul öğrencisinin sadece okul kıyafeti masrafı en 2.000 lira olurken bu fiyat orta öğretim okulları ve satış yerine göre farklılık gösteriyor.

Okula başlayacak çocuklarına kıyafet alamaya başlayan aileler okul idaresi tarafından önerilen üniformaların belli yerlerde satılmasına tepki göstererek “serbest kıyafet uygulaması var ancak her okul belirlediği kıyafeti aldırıyor. Zor durumda olan birçok aileye bir yük daha biniyor. Mağazalar okulları paylaşmış. Her okulun mağazası ayrı. Fiyat tek almama şansınız yok. Bir okulun kıyafet tek takım alırsanız bin liradan aşağı değil ikişer tane almaya kalksanız mümkün değil. Almasan çocuk okula gidemeyecek işimiz gerçekten zor. Çanta defter kalemden çok kıyafet derdine düştük” diyerek fiyatlara ve tekelleşmeye tepki gösterdiler.

Editör: Haber Merkezi