Merkez Bankası’nın ilk kadın başkanı Hafize Gaye Erkan görevinden affını istedi.

Erkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Şahsıma yönelik büyük bir itibar suikastı kampanyası düzenlenmiştir” dedi. “Bu süreçten ailem ve dahası henüz bir buçuk yaşına bile girmemiş günahsız evladımın daha fazla etkilenmemesi için, Sayın Cumhurbaşkanımızdan ilk günden beri şerefle yürüttüğüm görevimden affımı talep etmiş bulunuyorum." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı'ndan Açıklama

 Hafize Gaye Erkan’ın bu açıklamasının ardından sosyal medyadan açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yönetimde bir boşluk olmayacağını duyurdu. Şimşek, ekonomik programın kesintisiz devam ettiğini, Erkan'ın kararının şahsi ve kendi takdiri olduğunu belirtti ve hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Denizli Büyükşehir’in Perdeleri ‘Asrın Zaferi’ ne Açıldı Denizli Büyükşehir’in Perdeleri ‘Asrın Zaferi’ ne Açıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 35'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci maddesi gereğince görevden alınmış ve bu suretle boşalan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına 14/1/1970 tarihli ve 1211 sayılı Kanunun 25'inci maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7'nci maddeleri gereğince Başkan Yardımcısı Fatih Karahan atanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi