31 Mart yerel seçimlerinde beklediği sonucu elde edemeyen İYİ Parti'de başarısızlığın nedeni tartışılmaya devam ediyor. Yerel seçimlerin ardından olağanüstü kurultay kararı alan İYİ Parti’de, Genel Başkan Meral Akşener'in aday olup olmayacağı merakla bekleniyordu. Akşener, yaptığı yazılı basın açıklamasında bu konudaki kararını belirtti ve kurultayda aday olmayacağını açıkladı.

"2028’e giden yolda rotamızı belirleyeceğimiz seçimli olağanüstü kurultayımızda Genel Başkanlığa aday olmayacağımı ilan ediyorum." ifadelerini kullanan Akşener, aday olacak kişilere başarılar diledi.

Meral Aksener Aday Olmayacagini Acikladi1

"Sorumluluğun Şahsıma Ait Olduğunu..."

Açıklamasında yerel seçimlere hür ve müstakil olarak girmeyi tercih ettiklerini vurgulayan Akşener, "Potansiyel olarak alabileceğimiz menfi seçim sonucu riskinin, velhasıl yine bir bedel ödeme gerekliliğinin doğabileceğinin de pek tabii farkındaydım. Bu nedenle de süreç boyunca sonuçların sorumluğunun şahsıma ait olduğunu her fırsatta vurguladım." dedi.

Adaylar Belli Oluyor

İYİ Parti Göç Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tolga Akalın, adaylığını ilan etti. Akalın, "Yarışın içinde ben de varım." dedi. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu da İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklarken, İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Koray Aydın ve İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Günay Kodaz ise kongrede aday olacağını duyuran diğer isimler oldu.

Meral Aksener Aday Olmayacagini Acikladi2

Art Arda İstifalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lüks Düşkünü Vekillere Sert Uyarı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lüks Düşkünü Vekillere Sert Uyarı

İYİ Parti'de ise seçimin ardından Bilge Yılmaz Ekonomi Politikaları Başkanlığı'ndan, İrem Yaman Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğinden istifa etmişti.

İYİ Parti GİK üyesi Ahmet Zeki Üçok da başarısızlığın sorumlusu olarak Meral Akşener gördüğünü belirterek parti yönetimine tepki gösterdi. Üçok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Son elli yılın en büyük başarısına, en büyük sevincine, ortak olmamıza engel oldu. Sizleri affetmiyoruz." açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Uğur Poyraz ise Akşener’in seçim öncesi "Başarısız olursam gereğini yapacağım." sözlerini hatırlatarak, "Akşener'in aday olmayacağını düşünüyorum." dedi.

Editör: Ali İhsan Sivrikaya