İYİ Parti İlçe Başkanı, Denizli Büyükşehir ve Çivril Belediye Meclis üyesi Koray Eren, Başkan yardımcısının açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.  Eren “Latif SelçukIşıklı hizmet konusunda geri kaldı’ diye sitem ediyor. Kendisi Işıklı’da belediye başkanlığı yaptı, Çivril’de 10 yıldır mensubu olduğu parti iktidarda, Işıklı’ya hizmet neden gitmemiş cevabını en iyi bilmesi gereken kendisi ve partisi değil midir?” dedi.

Kayırma ve Yandaşlığı Tescilledi

Başkan yardımcısının yaptığı açıklama ile belediyede yaşanan kayırma ve yandaşlığı tescillediğini belirten Koray Eren, “Latif Selçuk, Işıklı’da hizmete girecek Millet Bahçesini yaptıklarını duyurmak isterken ‘Işıklı hizmet alamıyordu, ben başkan yardımcısı oldum Işıklı’ya hizmet geldi’ diye bir imada bulundu. Bu Belediye hizmetlerinin mahallelere ihtiyaca göre değil de tanıdığa, makama, yetkiye göre dağıldığının bir göstergesidir. Bunu biz söylediğimizde muhalefet diyorlar ama şimdi kendi ağızlarıyla itiraf ediyorlar” dedi.

Kayırma ve adamcılık düzenin değişmesi gerektiğini belirten Eren “31 Mart yerel seçimleri ile bu sistem değişecek. Belediye adamı olana makamı kapana değil herkese eşit hizmet götürecek” dedi.

Çivril Halkı Açıklama Bekliyor

Millet Bahçesinde yapılan kazı ve çalışmalar hakkında kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediğini de belirten Koray Eren “Millet Bahçesinin açılacağını duyuruyor, sayılı gün kaldı diye müjde veriyorlar. Millet Bahçesinde yapılan kazılardan, çıkanlardan bilgi vermiyorlar. Madem müjde vereceksiniz kamuoyunu bilgilendireceksiniz bu sahadan çıkan tarihi eserler hakkında da bilgi verin. Buradan ne çıktı? Kazı çalışmalarında Müze yetkilileri varmıydı? Çıkan Tarihi eserler nerede? Yapılan kazı, saha düzenlemesi ya da çıkan tarihi eserler Çivril Kültürüne tarihine ne kadar katkı sağladı? Çıkan bir eser varsa bunu müze yetkilileri mi teslim aldı yoksa belediye olarak biz mi gittik teslim ettik? Teslim tutanağına kim imza attı? Teslim anında kimler vardı? Tüm bunları Çivril halkına açıklamak zorundasınız.” dedi.

Editör: Haber Merkezi