TBMM’den Denizli’ye Teşekkür TBMM’den Denizli’ye Teşekkür

Uzman doktor konusunda Çivril’de büyük sıkıntı yaşandığına dikkat çeken İYİ Parti’li Elvan Çakmakçı, “Her gün binlerce kişinin sağlık bulmaya geldiği Hastanede Kardiyoloji Uzmanı yok” diyerek doktor eksiğine tepki gösterdi. Çevre ilçelerle birlikte bölgenin sağlık ihtiyacına büyük bir katkı sağlayan Çivril Devlet Hastanesi’nde uzun süredir kardiyoloji uzmanı yok. Haftada iki gün gelen doktor son dönemlerde bir gün gelmeye başladı. Bir gün, Çivril’in ihtiyacına cevap vermiyor. Olası bir acil durumda Denizli ve Uşak’a gitmek zorunda kalan hastalar hayati tehlike ile karşı karşıya kalıyor” dedi. Doktor eksiği nedeniyle her gün onlarca vatandaştan şikayet aldıklarını belirten Çakmakçı, “Bizler Belediye Meclis Üyesi olmamıza rağmen sağlık ve hastane konusunda yaşanan sorunlar yüzünden her gün onlarca kişiden şikayet alıyoruz. Bildiğimiz kadarıyla uzun süredir Kardiyoloji doktorumuz yok” ifadelerini kullandı.

Konuya çözüm bulması gerekenlerin koltuk kavgasına tutuştuğunu belirten Elvan Çakmakçı, “Sorun aylardır herkesin bildiği bir sorun aslında. Sorunu Denizli’den haftada iki gün doktor görevlendirerek çözmeye çalıştılar ama çözülmesi erek sorun doktorun haftada bir gelmeye başlaması ile daha da büyüdü. Şimdi hiç gelmiyor. Geçici olarak çözülen Kardiyoloji sorunu şimdi kalıcı oldu. Sorunu çözmesi gereken iktidar partisi yöneticileri içlerindeki kavgadan Çivril’in sorunlarını göremez olmuşlar Çivril ve Çivrilliyi unutmuşlar. Vatandaş tedavi için aylarca beklemiş ya da Denizli’ye, Uşak’a gitmek zorunda kalmış onların umurunda değil” dedi.

“Donanımlı Bir Hastane Ama En Önemli Branşta Eksik Var”

Çivril Devlet Hastanesinin Uşak ve Afyonkarahisar illerinin bazı ilçeleri ile Çal, Baklan ve Bekilli ilçelerinden gelen hastalara da hizmet verdiğini belirten Elvan Çakmakçı, “Hastane genel olarak donanımlı olsa da kalp gibi, psikiyatri gibi branşlarda yaşanan uzman açığı ve eksiği nedeniyle istenilen kalitede hizmet veremiyor” açıklamalarında bulundu.

Kardiyoloji Uzmanı eksiğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirten İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Elvan Çakmakçı, “Halk her zaman en iyi hizmeti hak ediyor. Doktor yok ya da atama yapılmadı gibi bir bahane kabul edilemez. İlgili bakanlıkların en kısa zamanda Çivril Devlet hastanesine kalıcı bir Kardiyoloji uzmanı ataması gerekiyor. Çivril ile birlikte Dinar, Evciler, Karahallı, Sivaslı, Hocalar, Bekilli, Çal ve Baklan’dan gelen hastalar için bu kaçınılmaz” dedi.

Editör: Haber Merkezi