Manisa’da bir lisede görev yapan öğretmenin, 14 yaşındaki öğrencisine sosyal medyadan taciz içerikli mesaj attığı iddia edildi.

Öğretmenin, öğrencisi attığı mesajlarda, “Burada arkadaşız o yüzden sizli konuşmak yok bana karşı, konuşacaklarımız sadece aramızda kalacak. Mekana gideriz, ne seversin; kahve, waffle veya bira, cips, nereye date yapacağız?” şeklinde konuştuğu iddia edildi.

Habertürk'ten Berfin Adıcan'ın haberine göre, öğrencisine kalpli emojiler gönderen öğretmen mesajlarına, “İki kuralım var, birincisi burada direkt arkadaşız o yüzden sizli konuşmak yok bana karşı, ikincisi konuşacaklarımız sadece ikimizin arasında kalacak tamam mı?” dedi.

Aydın'da Dün Yaşanan Kazada Yaralanan Müzeyyen Acar Hayatını Kaybetti Aydın'da Dün Yaşanan Kazada Yaralanan Müzeyyen Acar Hayatını Kaybetti

Öğretmenin 14 yaşındaki öğrencisine attığı başka bir mesajda, “Her türlü goygoy serbest yani, hocam yok kız, bana buradan tarot bakamazsın değil mi, yüz yüze değil mi? Mekana gideriz, ne seversin kahve, waffle veya bira, cips, nereye date yapacağız” dediği iddia edildi.

İddiaya göre, 14 yaşındaki kız öğrenci, mesajlardan rahatsız olunca öğretmenini engelledi. Daha sonra durumu okuldaki rehber öğretmenine anlattı. Rehber öğretmenin ailesine haber vermesi üzerine 14 yaşındaki öğrencinin babası, CİMER üzerinden öğretmen G.S.'den şikayetçi oldu. Ayrıca savcılığa da suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden (CİMER) gelen cevapta, öğrencinin iddialarına ilişkin tutulan tutanağın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Müfettişleri Başkanlığı'na gönderildiği ve eğitim müfettişlerince yapılan inceleme sonucu G.S. isimli öğretmenin görevden uzaklaştırıldığı belirtildi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi