Olay, 3 katlı bir apartmanın zemin katında yaşandı. Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 4 yıldır zihinsel engelli kızı Zeynep Başkonak (53) ile birlikte yaşam mücadelesi veren 73 yaşındaki Jale Berk, icra memurları aracılığı ile evinden çıkarılmak istendi. Ancak tahliye kararının kendisine daha önce iletilmediğini öne süren yaşlı kadın evinden çıkartmak istemedi. Ekiplerin ikna etmesi sonucu yaşlı kadın ve kızı evden tahliye edildi. Talihsiz kadın kızının engelli maaşı ve yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalıştığı öğrenildi.

Engelli kızıyla birlikte sokakta kalan yaşlı kadın gözyaşlarına boğuldu

Evinin önünde oturup gözyaşlarına boğulan yaşlı kadın, “Ev sahibine beni şikayet etmişler, kedi, köpek besliyor diye. 73 yaşındayım ben nereye gideyim, nereden ev bulayım? Ben sadece engelli kızımla kalıyorum. Komşum elektriğimi suyumu ödüyor, pazara yardım ediyordu. Fazla maaşımız da yok. Bin 300 lira kira ödüyordum. Kirasını da günü gününe ödedim. Ev yok ki. Nereye gideyim? 1 aydır ev arıyordum ama bulamadım. Bulsam çıkacaktım” dedi.

Engelli kızıyla birlikte evinden çıkarılan yaşlı kadın gözyaşlarına boğulduBerk, kendisine evden çıkması yönünde hiçbir ihbar kağıdı gelmediğini de öne sürdü. Yaşlı kızın engelli kızı Zeynep Başkonak ise, bir yandan evdeki eşyaları çıkarırken bir yandan da ağladı. Yola oturan Başkonak, uzun süre bağırıp elleriyle dizlerini dövdü. Öte yandan yaşlı kadın ve kızının eşyaları kullanılmayan bir depoya kaldırılırken, geçici olarak oğlunda kalacağı öğrenildi.

Noterler Ne İş Yapıyor? Denizli’de Bakın Kaç Noter Var! Noterler Ne İş Yapıyor? Denizli’de Bakın Kaç Noter Var!
Editör: Haber Merkezi