Yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle vatandaşlar artık çok fazla yeni valiz almayıp, eski valizlerini tamire veriyor. Fiyatlarda yaşanan hızlı yükseliş sebebiyle, valiz tamircilerindeki yoğunluk her geçen gün artıyor. Valiz tamir fiyatları Denizli’de ne kadar?

Valiz Tamiri 1 2

Tamirat Çok Daha Ucuza Geliyor

Yıllardır Denizli’de valiz, çanta, cüzdan tamiri yapan ve fiyatların çok arttığını söyleyen Murat Gül, “Vatandaşlar yeni valiz aldığı zaman iki kez düşüyor. Çünkü yeni valiz fiyatları artık bin lira, iki bin lira civarında. Tamiratına geldiği zaman 100 lira, 200 liraya kurtarabiliyor. Fiyatlardaki bu fazlalığın sebebi işçi ücretlerinin yükselmesi ve işverene bir işçinin maliyeti dükkan kirası, stopajı, elektriği falan düşünüldüğü zaman 25-30 bin lira civarında. Normalde gelen valiz fiyatlarını biliyoruz. Toptan valiz fiyatları düşünüldüğünde, bir valiz 600-700 civarında oluyor. Karlarını, işçi maliyetlerini üzerine koyduğun zaman valizin fiyatı ikiye katlanıyor ve valizin fiyatı bin lira, 2 bin lira oluyor. İnsanlarda alım gücü düştüğü için elindekini kullanmaya, tamiri olanı tamir ettirmeye çalışıyor” dedi.

Valiz Tamiri 1 3

Her Geçen Gün Fiyatlar Yükseliyor

Vatandaşların sadece valiz tamiri için değil, çanta, cüzdan tamiri için de geldiğini söyleyen, “Tamirata talebin her gün daha da fazlalaştı. Alım gücünün düşmesinden kaynaklı olarak bu durum artıyor. Eskiden bir valizin fiyatı 100 liraydı, 200 liraydı. Birkaç sene içerisinde fiyatlar katbekat arttı. Bu da alımı zorlaştırdı” şeklinde konuştu.

Valiz Tamiri 1 4

Herkesin üniversitede okuyan çocuğu olduğunu ve bu çocukların valiz kullandığını söyleyen Murat Gül, vatandaşların maliyetler sebebiyle tamire yöneldiğini ve sıfır valiz almaktan uzaklaştığını açıkladı.

Valiz Tamiri 1

Denizli’de Palamutla Geçinen O Köy Şimdi Ne Yapıyor? Denizli’de Palamutla Geçinen O Köy Şimdi Ne Yapıyor?

Şuanda tamir ettiğim valiz 13 bin lira, 8 sene önce alınmış bir valiz, o zaman bin lira civarındaydı. Kışın tamir için gelenler daha çok, yazın gelenler daha az oluyor. Kışın sabah 08.00, akşam 17.00, yazın ise sabah 08.00, akşam 21.00 arası çalışıyoruz. Öğrenci çok olduğu için kışın müşteri gelişi daha çok oluyor. Yazın daha rahat oluyor. Bazen öyle yoğunluk oluyor ki ürün tesliminde 1 hafta, 2 hafta sonraya zaman veriyoruz. Müşterilerimiz bize kızıyor. Müşterilerden biraz anlayış bekliyoruz.