Denizli'nin Çivril ilçesi Osmanköy Mahallesi'nde yaşayan İsmet Kocakaya (65), Denizli’de yaşayan oğlun Serkan Kocakaya’yı (39) evlendirmek isterken dolandırılmıştı. Oğluna düğün yapmayı hayal eden yaşlı adam, dolandırıldığını Özbekistan uyruklu gelin adayı evden kaçınca anladı.

Olayı ise Genç Çivril Gazetesi’nin gündeme getirmişti.

Evlenme vaadiyle abisi ve babasından 180 bin lira alan kadının peşine düşen Neşe Kocakaya kendileri gibi dolandırılan onlarca damat adayı olduğunu öğrendi. Dolandırılan tüm damat adaylarına ulaşan Kocakaya, dolandırılan damatların sesini duyurmak için özel bir televizyon kanalına çıkarak yaşadıklarını anlattı.


“Tek Derdimiz Kardeşimi Bu Kadından Tamamen Kurtarmak”

Abisi gibi dolandırılan onlarca erkek olduğunu öğrenen Neşe Kocakaya, çıktığı televizyon kanalında damatları ve dolandırılan aileleri bir araya getirdi. Babasının, abi evlendirmek için 180 bin lira harcadığını belirten abla Neşe Kocakaya “Sadece bizden 180 bin lira aldılar. Biz artık paradan da vazgeçtik tek derdimiz kardeşimizi bu kadından tamamen kurtarmak” dedi.


Sahte gelinin peşine düştüğünde dolandırılan onlarca damat adayı olduğunu öğrenen Neşe Kocakaya, damatlar ve aileleri ile iletişime geçtiğini belirterek “Kardeşim Özbekistan’dan gelen bu kadınla remi olarak evli görünüyor. Ben bu işin peşine kadını bulmak ve kardeşimden boşamak için düştüm. Kadını bize getirenleri arayıp bulunca işin daha büyük ve organize bir iş olduğunu gördüm. Tüm damat adaylarına ulaştım. TV kanalına çıkarak yaşanan olayı tüm çıplaklığı ile göstermek istedim. Tek amacım kardeşimi bu kadından tamamen kurtarmak ve başkasının da aynı tuzağa düşmesini engellemek” dedi.


“Bizi Dolandıran Gelin Başka Bir Suçtan Konya’da Cezaevinde”

Kardeşini dolandıran kadının başka bir suçtan cezaevinde olduğunu belirten Kocakaya “Dolandırılan damatlarla görüştükten sonra en son dolandırılan damattan aldığım bilgiler doğrultusunda bizi dolandıran gelinin başka bir suçtan Konya’da cezaevinde olduğunu öğrendim. Konya’ya gidip kardeşimden boşayacağım” dedi.

Elinde olan dikkat etsin: Hızla düşeceği açıklandı Elinde olan dikkat etsin: Hızla düşeceği açıklandı


Dolandırılmanın maddi olarak yıprattığını belirten Neşe Kocakaya “Biz ve dolandırılan tüm damatlar maddi olarak zarara uğradık ama önemli olan duygular. Onlarca insanı duygularını kullanarak kandırmak en büyük suçlardan biri. Bu insanlar, yuva kurmak isteyen kişileri hayata ve insanlara küstürüyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi