1993 yılında kurulan ve 32 yıldır çiftçilere hizmet veren S.S. Işıklı Sulama Kooperatifi seçimli olağan kongresini tamamladı. İki adayın yarıştığı seçimde İlyas Cengiz başkan olarak seçildi.
Kooperatif binasında yapılan seçimli olağan kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. Divan heyetinin oluşturulmasının ardından önceki dönemin faaliyet raporlarının okunması ve bütçesinin ibra edilmesinin ardından oylama işlemine geçildi. 245 üyesi bulunan kooperatifin başkanlık seçiminde İlyas cengiz ve Serkan Perçin yarıştı. 190 üyenin oy kullandığı seçimde İlyas Cengiz 114 oy alırken rakibi Serkan Perçin 74 oy aldı. Seçimlerde iki oy geçersiz sayılırken yeni Başkan İlyas Cengiz 25 yıllık değişimin öncüsü oldu.
Seçimin bayrak yarışı olduğunu ve kooperatif üyelerine hizmet etmek için göreve geldiklerini belirten başkan İlyas Cengiz yaptığı değerlendirmede “Bir hizmet yarışı olan bu seçimlerde bize oy veren, vermeyen herkesten Allah razı olsun. Aldığımız bu görevi layıkıyla yapmayı Cenab-ı Allah bize nasip etsin. Kimseyi kırmadan, üzmeden, ayrımcılık yapmadan Sınırlı Sorumlu İşıklı Sulama Kooperatifi sulama sahasında ortaklarımızla birlikte nice verimli sezonlar geçirmek en büyük arzumuzdur. Görev yapacağım süre içerisinde ben ve yönetim kurulu üyelerime haftanın yedi günü yirmi dört saat ortaklarımıza hizmet edeceğimize söz veriyoruz.Bizleri gerek telefonla, gerek mesaj yolu ve sosyal medya platformlarından tebrik edip, yanımızda olan herkese sonsuz şükranlar sunarım" ifadelerini kullandı.
Kooperatif başkanlığını 25 yıldır önceki dönem Işıklı Kasabası Belediye Başkanlığı ve 2019 2024 yıllarında Çivril belediye Başkan yardımcılığı görevini de yürüten Latif Selçuk yapıyordu. Selçuk, son kongrede aday olmadı.