Türkiye ikinci el otomobil piyasasında en çok hangi modellerin satıldığı belirlendi. Indicata'nın yayınladığı raporuna göre, Mart 2023'te ikinci el çevrim içi araç pazarında, 397 bin 73 kurumsal ilan yayını gerçekleşti. Bu ilanlardan 187 bin 229 adet araç satışı oldu. İlan sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10 artış yaşarken, satış sayısı yüzde 1,21 oranında düştü.

Ikinci El Arac Alacaklar Dikkat Bu Modeller Cok Satiyor1


En Çok Satılan İkinci El Otomobil Markaları Hangileri?

Geçen ay en çok satılan otomobil markası 23 bin 311 adet ile Volkswagen oldu. Yayınlanan listede Volkswagen'i 22 bin 103 adet satış ile Renault ve 21 bin 913 adet satış ile Fiat izledi. İlk beşte markada Ford 19 bin 602 ve BMW 10 bin 584 adet satışla yer aldı. Opel, Peugeot, Hyundai, Mercedes-Benz ve Toyota ise ilk on marka arasında bulunuyor. Satılan otomobillerin yüzde 75,6'sını bu 10 marka oluşturdu.

Sifir Aracta Haksiz Kazanc Sifir Faizli Araba Firsatlari 2020 Nisan Ayi Kampanyalari Basladi
En Çok Satılan İkinci El Otomobil Modelleri

Binek otomobil segmentinde 151 bin 145 adet satış gerçekleşti. Fiat Egea, 8 bin 270 adet satış ile Mart ayının en çok tercih edilen modeli oldu. Renault Clio, Volkswagen Passat, Renault Megane ve Toyota Corolla ise en çok satan ikinci el otomobiller listesinde üst sıralarda yer aldı. İlk 10 model, toplam binek araç satışlarının yüzde 34,4'ünü karşıladı.

Denizlide Arac Kiralayacaklar Dikkat5
Hafif Ticari Araçlarda En Çok Satan Marka Ve Modeller

Hafif ticari araç piyasasında ise Fiat Doblo 4 bin 413 adet satış ile zirveye oturdu. Ford Tourneo Courier ve Ford Transit sırasıyla ikinci ve üçüncü sırada yer aldı. Diğer tercih edilen modeller ise Fiorino, VW Cady ve Ford Tourneo Connect olarak açıklandı. İlk 10 model, toplam hafif ticari araç satışlarının yüzde 72'sini sahip oldu.

Emekli maaşını değiştiren karar geldi: Mehmet Şimşek'ten herkesi şaşırtan karar Emekli maaşını değiştiren karar geldi: Mehmet Şimşek'ten herkesi şaşırtan karar


Mart ayı ikinci el otomobil ve hafif ticari araç pazar raporu, satın alma eğilimlerinin detaylı bir fotoğrafını çekti ve alıcıların hangi marka ve modellere yöneldiğini gözler önüne serdi.

Editör: Kardelen Başol