Hocalı Soykırımı olarak bilinen ve 26 Şubat 1992’de gerçekleşen olayda 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olmak üzere toplam 613 insan katledildi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, unutulmayan bu olayın 32. Yıldönümü anısına anma programı düzenleyecek.  

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin Karahasanlı Mahallesi Ali Marım Bulvarı’nda Hocalı soykırımı anısına yaptığı Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek olan program, 26 Şubat 2024 Pazartesi günü saat 09.00'da şehitler anısına çelenk koyulması ve saygı duruşu ile başlayacak. Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı’nın okunacağı anma törenine tüm vatandaşların davetli olduğu belirtildi.

Memur Maaşı En Az 39 Bin 439 TL! Memura Temmuz’da Yüzde 10 Zam Mı Geliyor? İşte, Zamlı Memur Maaşları! Memur Maaşı En Az 39 Bin 439 TL! Memura Temmuz’da Yüzde 10 Zam Mı Geliyor? İşte, Zamlı Memur Maaşları!

Hocalı Soykırımı Denizli'de Anılacak
Tarihe kara bir leke olarak geçti

Tarihin karanlık sayfalarında unutulmayacak olan bu soykırımın tüm dünyanın gözleri önünde yaşandığını hatırlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Soykırımın unutulmaması, can Azerbaycan’ın acılarını yüreğimizde hissettiğimizi göstermek ve şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak için anma programı düzenleyeceğiz. Ben tüm hemşehrilerimi 26 Şubat Pazartesi günü saat 09.00’da Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenleyeceğimiz anma programına davet ediyorum” dedi.

Hocalı Soykırımı Denizli'de Anılacak3

Editör: Kardelen Başol