Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu hastanelerindeki randevu sorununa "onaylı randevu sistemi" getirerek çözüm bulmaya çalışacak. Pazartesi başlayacak yeni sistem ile ilgili Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç değerlendirmede bulundu.  

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlıkta randevu probleminin randevuya gelmeyen hastalar olduğuna dikkat çekerek bu sorunun çözümü için ise onaylı randevu sistemine geçildiğini duyurmuştu. Pazartesi günü başlayacak yeni sistemle hastalar aldıkları randevuları bir önceki günden geleceğine dair, sistemde onay verecek.  

Yazın en çok bunları yiyin: Uzmanlar listeyi paylaştı Yazın en çok bunları yiyin: Uzmanlar listeyi paylaştı

Sıra

Ne Randevu Var! Ne De Muayene Süresi Yeterli 

Kamu hastanelerindeki randevu sorunu giderek derinleşiyor. Hastalar hem randevu bulamamaktan hem de muayene sürelerinin pek çok kamu hastanesinde 5 dakikaya düşmesinden şikayetçi. Bu bağlamda hem hasta randevu bulamıyor bulsa da yeterli muayene edilemiyor. Bu durum sağlık sisteminde hem vatandaşı mağdur ederken hem de sağlık çalışanlarının iş yükünü oldukça yükseltiyor.  

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İÇİN GURUR VERİCİ BAŞARI

Muayene Süresi Artmalı Hasta Tatmin Olmalı 

Konuyla ilgili Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç internet gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, “sağlıklı bir muayenenin yapılabilmesi için muayene süresi 5 dakika değil en az 15- 30 dakika arasında olmalı. Muayeneler için Sağlık Bakanlığı onaylı randevu kesinleştirme sistemi oluşturdu. Bu ‘hasta hastaneye girsin benim işim bitsin’ anlayışı. Sevk akışı düzenlenmeden hastaya yeterli muayene süresi sağlanmadan sorunun çözülmesi mümkün değil. Bu bu sistemde Hasta doktoruyla iletişim kurabileceği yeterli süreye sahip değil. Bu yüzden tatmin olmuyor, defalarca farklı hastanelerde farklı doktorlara gidiyor. Bu da randevu sayılarının şişmesine neden oluyor. sürelerle hasta da girdiği muayeneden tatmin olmuyor ” dedi.

Muhabir: Aslıhan Kılıçelli