TMMOB’a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi 17. Olağan Genel Kurulunu bu hafta sonu gerçekleştirecek. 10 Şubat Cumartesi günü Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak kongrenin ardından 11 Şubat Pazar günü üyeler oda binasında sandık başına giderek yeni yönetimi belirleyecek. Seçimde Prof. Dr. Soner Haldenbilen öncülüğündeki Çağdaş İnşaat Mühendisleri Grubu, Hakan Sönmez ve Arel Tanrıöğen’in öncülüğündeki Değişim Gurubu ile Seyhun Türk öncülüğündeki Meslekte Birlik Gurubu yeni yönetimi oluşturmak için yarışacak.

Denizli İnşaat Mühendisleri Odası seçimlerinde bir ilk gerçekleştirecek olan Değişim Gurubunun neden ayrı bir listeyle çıktığını İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi de olan Hakan Sönmez değerlendirdi. Sönmez, mesleğin itibarı ve meslektaşlarının yaşadığı sorunlara çözüm bulabilmek için bu kararı aldıklarını söyledi. 

“Olumlu Talepler Aldık”

İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sönmez, “Yıllardır kalıplaşmış iki grup var ve iki tarafın yıllardır birine karşı kutuplaşmasını görüyorduk. Bundan dolayı meslektaşların tek çatı altında tonlanması gerektiğini düşünerek bir yola çıktık bu gruba da değişim gurubu dedik. Tüm meslektaşlarımın zaten aklında olan neden farklı bir gurup yok? Neden bu kamplaşmaları bitiremiyoruz? Oraya gidince farklı bir anlayış buraya gidince farklı bir anlayıştan oluyoruz söylemleri hep vardı zaten. Grubu kurup bununla ilgili bir yol aldıktan sonra çok olumlu talepler almaya başladık” dedi. 

Hakan Sönmez Açıkladı; Denizli İMO’da Neden ‘Değişim’ Dedi?

“Kamu Yararına İşler Yapıyoruz”

Hangi siyasi görüşten olursak olalım biz meslek odacılığını geliştirmek istiyoruz diyen Sönmez, “Dünya görüşümüz her ne olursa olsun biz meslektaşız ve bir çatının altında buluşabilmeliyiz. Mesleki temel değerlerin kazanımıyla ilgili, mesleğin kaybolan itibarıyla ilgili bunu hangi koşulların meydana getirdiğini tartışıp tekrar bu itibarı nasıl kazanabiliriz diye tartışa bilmeliyiz.  Mesleğimiz aslında kamu yaranına çalışan bir meslek. Zaten odanın kuruluş amacı da budur. Kamu ve halkın çıkarını öncelemektir. Meslek ve meslektaşın ilke ve çıkarlarını, onur, şerefini yüceltmek için her türlü çalışma yapmaktır. Meslek itibariyle yaptığımız iş kolu zaten kamu yararını gözetir. Yaptığımız yol, yaptığımız bina, yaptığımız hastane kamu yararına bu işin sorumluluğunu taşıyan ve ömür boyu da taşımaya devam eden meslek zaten inşaat mühendisidir” şeklinde konuştu. 

“Etkinliğimizi Ve Yetkinliğimizi Konuşmalıyız”

İnşaat mühendislerinin hak arayışlarının da oda tarafından desteklenmesi gerektiğini söyleyen Hakan Sönmez, “Biz kamu yararına bu kadar çalışan ve üreten bir meslek grubu iken neden mesleki değerlerle ilgili edinimleri konuşmuyor bunu yükseltmek için uğraşmıyoruz. Konuşmak lazım temel konu sadece seçimi kazanmak ya da kaybetmek değil odayla ilgili temel etkinliğimizi ve yetkinliğimizi neden kaybettik bunu tartışmamız gerekiyor. Biz bunları tartışmaya açıp tüm sektörlerde çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını masaya yatırmak istiyoruz. Dünya görüşü ne olursa olsun onunla birlikte hakkını aramakla ilgili bir çaba sarf etmemiz gerekiyor. 

Bugüne kadar her grup oda yönetiminde var olmuş iki grubun dışına hiç çıkılmamış. İnşaat mühendisleri odası bugüne kadar etkisiz ise hepimizin burada bir eksikliği var bunu masaya yatırıp konuşmamız lazım. Biz de bu anlamda yola çıktık. Aslında bugüne kadar oda yönetiminde bulunan meslektaşlarımızı da tebrik etmek gerekiyor çünkü odanın faaliyetlerinde bulunan meslektaşlarımızın da genel anlamda kendi hayatlarından, ailesinden çalıp maddi edinimi olmayarak oraya bir vakit harcıyor. Bu anlamda bu odaları var eden meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz ama bizlerin de mesleğin değerini ortaya koyan tartışmalar açmamız gerekiyor ”şeklinde açıklamalarda bulundu.

“İsteyenler Daha İyi İşler Ortaya Koyar”

Yönetim üyelerinin de istekli kişilerden oluşması gerektiğine dikkat çeken Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Sönmez, “Bizim bu mesleğin temel değerlerine sahip çıkacak kişileri oda yönetimine taşımamız gerekiyor. Bununla ilgili bir mücadelemiz olacak. Kim oda yönetiminde olmak istiyor ise üyeler kendi talepkâr olacak. Belli gruplar belli listeleri belirlemeyecek çünkü talepkâr olan daha istekli olur, meslek için daha iyi şeyler ortaya koyar. Siyasete göre bir liste hazırlanmaz birileri öyle talep etti diye birileri girmez oralara. Gerçekten efor sarf edecek kişilerin girmesi lazım ki mesleğin değeri ortaya çıksın. Meslektaşın ne ekonomik ne sosyal hiçbir kaygısı olmasın rant ve siyasi baskı altında meslektaşımız baskı, stres altında kalmasın” dedi. 

Yönetim Asil Adaylar Listesinde Şu İsimler Yer Alıyor;

-Hakan Sönmez

-Arel Tanrıöğen

-Sinan Akkuş

Çivril'de Vatandaş Yağmur Duasına Çıktı, Koyunlar Mezarın Etrafında Döndü Çivril'de Vatandaş Yağmur Duasına Çıktı, Koyunlar Mezarın Etrafında Döndü

-A. Özgün Saraçoğlu

-Nihan Ünal Küçükkaplan

-Tayfun Silav

-Abdullah Cem Koç

Editör: Haber Merkezi