Denizli’de tiyatro severlerin uzun yıllardır yakından takip ettiği ve hemen her oyunun kapalı gişe oynandığı devlet tiyatrosunda Denizli’ye yakışmayan bir olay yaşandı.

Profesör İle Oyuncular Tartıştı, Devlet Tiyatrosu Denizli’ye Veda Etti

Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’nde bulunan Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde “Binbir Gece Masalları” adlı oyunu sergilemek için ilimize gelen Ankara Devlet Tiyatrosu, oyun sonunda bir açıklama yaptı. “Bu oyun Devlet Tiyatrolarının Denizli’de gerçekleştirdiği son temsil olduğunu üzülerek belirtmek isterim” diyen oyuncu Funda Mete, “Maksadını aşan cümleler kurulmuştur. Normalde bu üslup oyun iptaline yol açabilecekken, genel müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler sonucunda saygıdeğer seyircilerimizin etkilenmemesi için temsilimizi söz verdiğimiz gibi gerçekleştirdik. İsterdik ki Denizli ile olan bağlarımız artsın. Ne yazık ki yaşananlar ilişkileri kesme noktasına getirmiştir. Anlaşılıyor ki üniversite yönetimi bizi burada misafir etmek istemiyor. Bu oyun Devlet Tiyatrolarının Denizli’de gerçekleştirdiği son temsil olduğunu üzülerek belirtmek isterim. Sevgi ve saygıyla kalın” dedi.

PAÜ Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Yayla’nın DT oyuncularına maksadı aşan sözleri nedeniyle bu kararın alındığı öğrenildi.

Denizli AK Parti Gazze Konusunda Çok Hassas! Denizli AK Parti Gazze Konusunda Çok Hassas!

Olayın ardından Pamukkale Üniversitesinin resmi twitter hesabından yayınlana açıklamada, "Üniversite bünyesinde Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi’nde oynanan Devlet Tiyatroları'yla ilgili haberler Rektörlüğümüzce değerlendirilmiş, gerekli görüşmeler yapılmış ve konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır, Devlet Tiyatroları Üniversitemizde oyunlarını sergilemeye ve Denizli halkıyla buluşmaya devam edecektir." denildi. 

Editör: Haber Merkezi