www.genccivrilgazetesi.com internet sitesinin yayın konuğu olan AK Parti Çivril Belediye Başkan adayı Gürcan Güven, Belediyecilik hizmetlerini yaparken bahanelere yer olmadığını söyledi. Belediyeciliğin temelinde hizmet olduğunun altını çizen Güven “Hizmet etmek isteyene çalışmak isteyene bahane olamaz” dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında katıldığı programda proje ve fikirlerini anlatan AK Parti Belediye Başkan adayı Gürcan Güven Çivril’de yapılan projelere yenilerini eklemek için deneyimli bir kadro ile yeniden yola çıktıklarını belirtti. Çivril’de 2014 -2019 yılları arasında birçok projenin hayata geçtiğini ifade eden Güven “2014 yılında Büyükşehir Belediyemiz ve Osman Zolan ile birlikte Çivril’de alt yapıdan, Gençlik Merkezine kadar birçok hizmet hayat buldu. Şimdi sıra ikinci hizmet destanını yazmaya geldi. Çivril için hayal ettiğimiz projeleri hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi.

Her Mahalleye Sağlık Evi

Programda AK Parti belediyeciliğinde hizmet ve vatandaş memnuniyetini öncelikli olduğunu belirten Gürcan Güven “Ak Parti demek halk demek, hizmet demek vatandaşın rahat hayat sürmesi demek. Bu anlayışla çıktığımız hizmet yolculuğunda Osman başkanımızın her zaman dediği gibi ‘Denizli’de ne varsa Çivril’de de olacak’ bu anlayışla mahallelerimizin röntgenini çektik, ihtiyaçlarını yeniden tespit ettik ve bir yol haritası hazırladık. Mahallelerde gördüğümüz en büyük ihtiyaç sağlık evi eksiği. İnşallah bu dönem sağlık evi konusunda ihtiyacı olan tüm mahallelerimize sağlık evi yapacağız” dedi. 

“Uzman Doktor Açığımız Var”

Mahallelerde sağlık evi eksiğinin yanı sıra Çivril Devlet Hastanesinde de uzman doktor açığı olduğunu belirten Gürcan Güven “2014 hizmet dönemimizde yapılması için büyük çaba sarf ettiğimiz Çivril Devlet Hastanesinde bazı branşlarda doktor açığı olduğunu biliyoruz, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda hastanemizdeki eksikleri tamamlayacağız. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın Uşak ya da Denizli’ye gitmek zorunda bırakmayacağız” dedi. 

“Bu Dönem Önceliğimiz Sağlık ve Eğitim”

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Çivril’de birçok temel belediyecilik hizmetlerinin tamamladığını belirten Gürcan Güven “Osman Zolan başkanımız Çivril’de alt yapı, üst yapı, sosyal tesisler, GES ve kanalizasyon gibi birçok temel ve önemli hizmetleri tamamladı. Bu dönem Çivril’de hem büyükşehir belediyemizin hem de bizim öncelikli hedefimiz sağlık ve eğitim hizmetleri olacak. Mahallelerimizde ve ilçe merkezinde eğitim ve sağlık anlamında eksik ve ihtiyaçların giderilmesi bizim için öncelikli” dedi.

Denizli Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Bir Sanatçı Oldu Denizli Büyükşehir Kültür Daire Başkanı Bir Sanatçı Oldu

“Devraldığım Borç ve Devrettiğim Borç Belli”

Seçim çalışmalarında bazı adayların kendi yönetimi ve dönemi ile ilgili asılsız iddialar ortaya attığını belirten Gürcan Güven “2014 yılında Büyükşehir yasası ile Büyükşehir olan Denizli ve ilçeleri için yeni bir süreç başladı. Bu dönemde bizlerde kapanan 9 kasaba belediyemiz ile birlikte Çivril Belediyemizi devraldık. Kasaba belediyelerinden gelen borçlarda bizim oldu. 9 kasaba belediyesinin ve Çivril Belediyesinin o dönem bize devrolunan borcu belli. Bizim yaptığımız hizmetlerde belli, görevi devrederken ki mali durum ve borcumuz da belli. Kasabalarla birlikte 77 mahallemizin alt yapı ve üst yapısına yapılan hizmetler ortada. Bugün kalkıp o dönem bu kadar borç yapıldı, demek hakkaniyetli değil. Yapılan borç İller Bankasına yapıldı. Devletin bir kurumudur ve yasa ile size borç verir. Borcunuz bütçenizin %80’ini geçemez, o dönem Çivril Belediyesinin bütçesi belli borcu da belli” dedi.

“Hizmet etmek istemeyen borç devraldım der”

İş yapamayan ya da yapmaya gönlü olmayan siyasetçinin en güzel bahanesinin ‘Borç Devraldım’ dediğini sözlerine ekleyen Gürcan Güven “Çalışmaya gönlü olmayan borç devraldım der. Siyasette en çok duyduğumuz bahane budur. Dediğim gibi benim dönemimdeki borç miktarı belli yapılan hizmetlerde belli. Belediye Başkanı borcu İller Bankasından alır. İller Bankası da belediyenin bütçesine göre, borcu düzenler ve uygunsa verir. Dolayısıyla sizin hazırladığınız bir proje ve hizmet varsa İller Bankası buna borç verir. Ama siz bir proje hazırlamaz sadece maaş ödemek için para isterseniz ödenek bulamaz, bulamayınca da borç devraldık hizmet edemiyoruz dersiniz. Bu dönem bu zihniyete son vereceğiz. Yasa çerçevesinde İller Bankası aracılığı ile bütçemizi düzenleyerek yeni bir yatırım ve proje dönemi başlatacağız. Borcu olmayan belediye olmaz. Türkiye’de borcu olmayan belediye sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, Ankara Büyükşehir Belediyesinin borcu vardır. Hizmet borçlanarak yapılır. Borç hizmete bahane ya da engel olamaz” dedi.

Editör: SERAP SOFULU