Şehrazat Dizisine Şehitlik Tepkisi Gelmişti! İlk Açıklama Geldi! Şehrazat Dizisine Şehitlik Tepkisi Gelmişti! İlk Açıklama Geldi!

Güneş'in içerisinde gerçekleşen fırtınalar nedeniyle dünyaya ulaşması beklenen enerji, tahminlere göre 2024 yılının ilk yarısında tüm yaşantımızı etkileyebilir. 

Güneş fırtınası, Güneş'te yaşanan patlamaların oluşturduğu manyetik alanların uzaya sıçramasıyla oluşan bir yapıdır. NASA tarafından yapılan açıklamada, büyük bir Güneş fırtınası oluşturması beklenen "kara leke" tespit edildiği ifade edildi. Dünya için direkt bir tehdit unsuru oluşturmayacak olduğu düşünülen fırtınada tahminlere göre uydular, elektronik eşyalar, internet ve GPS koordinatlarına zarar verebileceği düşünülüyor. 

Yaşanacak fırtınada Dünya'yı etkilenmesi beklenen en önemli unsur elektrik ve elektronik tüm eşyalar olarak görülüyor.

Güneş'in yayacak olduğu manyetik dalgaların elektronik aletleri riske atması nedeniyle, vatandaşın önlem alması gerektiği düşünülüyor. 

Alınacak önlemler arasında; elektronik eşyaları kullanılmadığında fişinden çıkarmak, güneş ışığından korumak, yüksek veya yer altına koymak ve cihazların yedeklerini ve kopyalarını almak bulunuyor.

İklim Değişebilir

Dünya'nın iklim düzenlerini de değiştirebileceği ön görülen Güneş fırtınasının Dünya'ya yüksek ısı ve enerji verebileceği öngörülüyor. 

Editör: Haber Merkezi