Çivril’de acil sağlık hizmetlerinin ağını genişletecek yeni bir adım daha atıldı. Yer tesliminin ardından temel kazı çalışmaları başlayan Gümüşsu 112 Acil Ambulans İstasyonu’nun inşaatının kaba kısmının ay sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.
Tesis; Çivril merkez, Kızılcasöğüt ve Kıralan’dan sonra ilçede hayırsever desteğiyle hayata geçirilen dördüncü sağlık binası olma niteliğini taşıyor.
Yaklaşık 10 Mahalle Sağlık Hizmetine Hızlı Ulaşacak
Gümüşsu Mahallesi merkezli olarak planlanan acil sağlık istasyonu, yapımı tamamlandığında bölgedeki yaklaşık 10 mahalleye hızlı ve etkin acil müdahale olanağı sağlayacak. Tesisin yapımını Gönen Traktörleri’nin sahibi hayırsever iş insanı Gürsel Gönen gönüllü olarak üstlendi.
"Siyasi Kimlikler Bir Kenara Bırakıldı"
İmece ve dayanışma vurgusu yapan Gümüşsu Mahallesi Muhtarı Muhammet Bayık, projenin tüm kurum ve tarafların ortak katkısıyla yükseldiğini belirterek şunları söyledi:
"Töremizde büyük yer tutan imece ruhuyla mahallemize çok önemli bir tesisi kazandırıyoruz. Süreçte resmi prosedürlerin halledilmesinde İl Sağlık Müdürümüz Berna Öztürk, Denizli 112 Ambulans Başhekimi Gürcan Güven ve AK Parti Çivril İlçe Başkanı Özkan Avcı bizlere büyük destek verdi. Çivril Belediye Başkanımız Semih Dere ise makine ve ekipman desteği Çivrilli hayırsever iş insanları da beton ve malzeme sağlayarak temel atmamızı kolaylaştırdı.
Herkesin siyasi kimliğini bir kenara bırakarak ortak paydada buluştuğu tesisimiz, çevre düzenlemelerinin ardından Kasım ayı içerisinde hizmete girecektir. Emeği geçen başta Gürsel Gönen abimize ve tüm kurumlarımıza teşekkür ederiz."





