Ankara Eryaman Stadyumu'nda oynanan karşılaşma, Ankaragücü için hızlı başladı. Henüz maçın 10'uncu dakikasında öne geçen Ankara temsilcisi ilk yarının bitimine az bir süre kala Anastasios Haciyovanis'in (33') golüyle farkı ikiye çıkarıp soyunma odasına rahat girdi. İkinci yarıyla birlikte oyuna ortak olmak isteyen Fenerbahçe oyunu hakimiyeti altına alamadı. Maçın son anlarında Garry  Rodrigues'in attığı golle maçın sonucu belirlendi ve Ankaragücü Yarı Final aşamasına yükselen taraf oldu.

Fenerbahceye Soguk Dus1

Maçın ardından açıklama yapan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe taraftarının gösterdiği tepkilere değindi. Belözoğlu şunları kaydetti:

Muğla’da Paraşüt Kazası! Muğla’da Paraşüt Kazası!

"Bunu yaşayacağımı hiç düşünmezdim... Ben Fenerbahçeli Emre'yim. Bana sokakta insanlar bu sevgiyi hissettirdiler. Bunu yaşayacağımı hiç düşünmezdim. Üzgünüm. Allah 150 sene ömür verseydi böyle bir şey yaşayacağımı düşünmezdim. Bundan dolayı çok üzgün olduğumu söylemek isterim. Emre Belözoğlu’nu yakından tanıyanlar benim Fenerbahçe’yi gerçekten kalbimin en güzel yerinde sakladığımı bilir. Ama bugün yaşanılan hak ettiğim bir şey değil. Sokakta Fenerbahçelilerin beni ne kadar çok sevdiğini, ayrıldığımda bana bu duyguyu hissettiklerine şahit oldum. Bugün bunu yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi. Her zaman Fenerbahçeli Emre olarak anıldım. Ama Fenerbahçe’ye karşı oynarken de bir sporcunun veya bir teknik direktörün ne yapması gerekiyorsa onu yaptım. Onun dışında Fenerbahçe’nin aleyhine tek bir açıklamam dahi olamaz. Fenerbahçeli Emre olmak benim için ayrıcalık oldu. Ama bugün için çok büyük bir şey yaşadığımı söylemek istedim” açıklamasını yaptı.

Fenerbahceye Soguk Dus2

Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal ise maç sonunda şunları ifade etti:

"Biz buraya iddialı gelmiştik. Hemen oyunun başında net bir pozisyon bulduk, gole çeviremedik. Golü yapabilseydik daha iyi mücadele edip oyunu ele geçirebilirdik. Rakibimiz daha fazla mücadele etti. Hiç bize yakışmayacak, bir tepki koyamadan maçı bitirdik. Bundan ders çıkartmalıyız'' dedi.

Ligin gidişatı için de konuşan Kartal: ''Takım ve oyuncularıma güveniyorum. Bugün çok ders çıkardık. Hatayspor maçına iyi hazırlanıp herkese nasıl oynadığımızı göstereceğiz. Ben yüzde yüz şampiyon olacağımıza inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

Editör: Tolga Çetin